Fartsyndere får stadig bøder, selvom de benytter sig af dette trick ved fotovogne

Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Flere bilister forsøger at undgå fartbøder, når de kører for hurtigt ved en fotovogn. Desværre så hjælper tricket ikke noget, og politiet udsteder bøden alligevel.

Der er meget delte meninger omkring de fotovogne, som politiet dagligt stiller ud på de danske veje. Det skyldes, at den ene halvdel mener, at de kun er der for at tjene penge til staten, mens andre mener, at de er gode for samfundet.

Vil man gerne undgå at blive blitzet, så er der naturligvis den helt sikre løsning, at man holder sig inden for de hastighedsgrænser, som der er sat op rundt omkring i landet.

Læs også

Smart trick går viralt - sådan undgår du at blive fanget af de nye fotovogne

En anden løsning er naturligvis også, at man vælger en af de mange ‘fotovogn-apps’ der kan advare dig mod, hvis du nærmer dig en fotovogn.

En tredje løsning findes også, men den er bare knap så smart. Den handler om, at du skjuler dig, mens fotovognen tager et billede af dig.

Den løsning har politiet nemlig selv berettet om på det sociale medie Twitter i går, hvor de oplevede flere bilister, der gemte sig for kameraet, mens de kørte for stærkt.

Herunder kan du se billederne fra politiet, hvor en person er tildækket af en halloween-maske, mens en anden person forsøger at gemme sig under rattet.

Bøden bliver ikke slettet

Årsagen til dette skal naturligvis findes i, at bilisten ikke ønsker at blive identificeret i håb om, at politiet så ikke vil sende en bøde til vedkommende.

Den går dog ikke, for politiet skal nok finde ud af hvem du er alligevel.

Det er nemlig nogle år siden, at lovgivningen inden for dette område ændrede sig. Før i tiden skulle bøden gives til den person, der havde ført bilen, og kunne politiet ikke identificere vedkommende, så ville bøden bare blive slettet.

I den nye lovgivning står der dog, at ejeren af bilen har pligt til at fortælle politiet om, hvem der har ført bilen. Ønsker ejeren ikke at gøre dette, så vil ejeren af bilen altså modtage bøden.

Så den eneste måde man kan få noget ud af at gemme sig for kameraet, er, hvis man kører i en bil, hvor ejeren af bilen ikke ved, at man har kørt i den. Ellers skal politiet nok finde frem til dig.

“De gør det jo helt klart, fordi de ikke vil identificeres. Det betyder dog ikke, at vi ikke kan give en bøde. Hvis ejeren ikke af bilen ikke vil oplyse, hvem der har ført bilen, så får han en bøde for det,” fortæller vagtchef Mads Leervad Dammark fra Sydjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Har du forsøgt at undgå en bøde i en fotovogn ved at gemme dig?

Læs også

6 signaler du ikke må ignorere: Sådan fortæller kroppen, at en blodprop er på vej

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip