Fastholdt ældre kvinder og rev smykkerne fra dem: Tre rumænere idømt 1,5 års fængsel og udvisning af Danmark

Foto: Polfoto/Asger Borberg Ryø (arkivfoto)

To rumænske mænd og en kvinde blev fredag idømt en fængselsstraf og udvisning af Danmark ved Retten i Kolding for røverier mod to ældre kvinder.

To rumænske mænd og en rumænsk kvinde blev fredag den 17. november 2017 ved Retten i Kolding dømt for røverier mod to ældre kvinder.

Dommene lød på 1 1/2 års fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Læs også

Nu advarer politiet: Spildt ketchup kostede kvinde fra Esbjerg 30.000 kroner

Røverierne blev begået i henholdsvis Give og Hobro og fandt begge sted i maj måned i år, hvor de tre dømt også blev anholdt og varetægtsfængslet.

- Ved røverierne henvendte de sig til de ældre kvinder og spurgte om vej til hospitalet. De fremviste falske guldsmykker, som de ville sælge, og så fastholdt de ofrene, mens de rev deres guldsmykker fra dem, siger specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi.

Vi har samlet de seneste 112 nyheder her.

Forud for anholdelsen havde politiet fået stor hjælp fra offentligheden til at finde de tre dømte, som i forbindelse med røverierne var set køre i en meget karakteristisk bil.

Læs også

Jysk kærestepar overfaldet og stukket ned bag skole: Blev stoppet af fire gerningsmænd på knallert

- Et vidne kunne fortælle, at hun havde set den karakteristiske bil med flere personer i, og at hun på bagsædet havde set en kvinde med en stor bakke jordbær. Via jordbærrene, der blev solgt i en særlig bakke, fandt Sydøstjyllands Politi frem til den butik, der solgte dem, og her fremgik de tre dømte tydeligt på butikkens videoovervågning. Dermed kunne vi forbinde dem til området og til den karakteristiske bil, siger Pernille Moesberg.

Ved Retten i Kolding fik de tre dømte konfiskeret de falske smykker, som de havde brugt til at komme i kontakt med ofrene. De blev alle frifundet for et forsøg på røveri, og den kvindelige tiltalte blev frifundet for et røveri, som fandt sted tilbage i 2015.

- Der er udmålt nogle strenge straffe i sagen, og retten lagde blandt andet vægt på, at der var tale om røverier, der blev begået af flere personer, og at ofrene var ældre kvinder, siger Pernille Moesborg.

De tre dømte modtog dommene.

VVS'er gjorde uhyggeligt fund i Lejlighed på Frederiksberg: 'Det må bare ikke ske'!

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip