Flugt fra politiet: Ung mand fik 17 sigtelser på 9 minutter

Foto: Shutterstock

En ung mand endte med at skrabe intet mindre end 17 sigtelser sammen på blot 9 minutter, da han forsøgte at stikke af fra politiet.

En 16-årig knallertfører fra Randers forsøgte at stikke af fra politiet. I løbet af den 9 minutter lange politijagt, formåede den unge mand at skrabe 17 sigtelser sammen. Det skriver TV 2 ØSTJYLLAND.

Læs også

6 gymnasieelever fra Aarhus forfalsker coronapas: Nu risikerer de fængsel

Torsdag blev en motorcykelbetjent opmærksom på en knallert, der kom kørende på Markedsgade i Randers. Knallerten fangede hans opmærksomhed, og han ønskede at foretage en rutinekontrol af køretøjet. 

Han besluttede derfor at sætte blå blink på sin motorcykel og placere den på tværs for at spærre for knallerten. Til en start satte den unge knallertfører farten ned, men pludselig gassede han op, og kørte bag om motorcyklen. 

Betjenten lod ham dog ikke slippe. Han satte i stedet efter den 16-årig fører, der hurtigt kørte venstre om i en rundkørsel og dernæst fortsatte ad cykelstien mod færdselsretningen. Dernæst fulgte betjenten efter knallerten i et stykke tid, og i denne periode noterede han i alt 13 forseelser. 

Jagten fik sin ende, da knallertføreren mistede herredømmet og kørte ind i en hæk. Efter dette besluttede han at slukke knallerten og tage sin styrthjelm af. Han ønskede dog ikke at tale med betjenten, hvorfor han undlod at besvare hans spørgsmål. 

Som følge af de mange forseelser, fik han inddraget både kørekort og knallert. Han blev informeret om, at han var sigtet for flere færdselsovertrædelser og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Desuden blev han også sigtet for at køre på en ulovlig knallert. 

Østjyllands Politi, at betjenten blev opmærksom på knallerten kl. 12.33. Kl. 12.42 anmodede han om assistance til at fjerne knallerten. Det tog derfor kun ni minutter for den unge man at erhverve sig 15 sigtelser. 

Senere blev den unge mand ringet op af betjenten, hvor han kunne informere om, at knallerten var hverken registreret eller forsikret. Det betød, at han fik yderligere to sigtelser. Det bragte det samlede antal sigtelser op på 17 for hans flugtforsøg. 

Læs også

49-årig mand anholdt: Mistænkt for overgreb mod flere børn i daginstitution

Knallertføreren kan formentlig se frem til en ubetinget frakendelse af retten til at føre lille knallert. Derudover skal han ikke forvente at så sin knallert at se igen.