Fuld teenager efterlod panisk besked på venindes telefon før sin død: 'Hjælp mig!'

Kristine Bugbee

399 uger siden

|

14/11/2016
112
Ellen Finnegan blev kun 18 år gammel.
Ellen Finnegan blev kun 18 år gammel.
18-årige Ellen efterlod en desperat besked på sin venindes telefonsvarer efter en bytur tilbage i januar måned. Det blev hendes sidste ord.

Dagens topnyheder

18-årige Ellen Finnegan fra Castlewellan nær Belfast i Nordirland havde store mængder alkohol i blodet, da hun kom hjem fra en bar i Newcastle en skæbnesvanger aften i januar. Faktisk var hun så beruset, at hun måtte bæres hjem efter byturen af sine venner, skriver britiske Mirror.

Historien om Ellen Finnegans alt for tidlige død trækker overskrift i dag, snart et år senere, fordi retssagen netop er begyndt. 

En af de veninder, der havde hjulpet Ellen Finnegan i seng den aften, var Sara Gorman. Hun fortalte grædende i retten, at hun først den følgende morgen hørte den desperate besked, som Ellen Finnegan havde efterladt på hendes telefonsvarer kort tid efter, at hun var kommet hjem fra baren. 

- Hjælp mig, lød de sidste ord.

Den unge kvinde blev fundet død i lejligheden over sin fars slagterbutik.

18-årige Ellen Finnegan blev fundet død i lejligheden over sin fars slagterbutik i Castlewellan. Det var en ildebrand, som enten var opstået på grund af en cigaret eller et elektrisk apparat, der tog livet af den unge kvinde. Hendes far Bartley Finnegan var ikke hjemme den nat, og han skulle på skiferie næste dag.

Sara Gorman fortalte i retten, at hun og nogle andre venner havde hjulpet med at bære Ellen Finnegan hjem. De efterlod hende hende i gangen over en trappe med et tæppe og en hovedpude, fordi hun nægtede at blive i sin seng. 

Huset havde ingen røgalarmer, og branden blev først opdaget sent af en tilfældig forbipasserende, som ringede efter brandvæsnet.

Brandmænd fandt Ellen Finnegans lig i et soveværelse. Hun var død af røgforgiftning. 

Ellen Finnegan døde alt for tidligt.

Retsmediciner Suzanne Anderson advarede om faren ved alkohol i retten:

- Denne sag understreger sørgeligt nok de meget alvorlige risici, der opstår, når alkohol er involveret. Især et stort intag af alkohol. Jeg håber, at der kan læres af sagen.

Ellen Finnegan havde ifølge Mirror tre og en halv gang mere alkohol i blodet end den tilladte grænse for at køre bil.

Ifølge Daily Mail krævede det 22 brandmænd på stedet for at få branden under kontrol. 1.000 mennesker fra lokalområdet deltog i Ellen Finnegans begravelse tilbage i januar måned.