Grænsehandlen bliver endnu billigere end den plejer

Det bliver endnu billigere for danskerne at handle ved grænsen, når grænserne igen åbner den 15. juni.

Om 11 dage lukkes der op for sluserne igen. Danskerne kan krydse grænsen til Tyskland uden at have et anerkendelsesværdigt formål. Mange vil helt sikkert dreje af kort efter grænsen, så de kan få handlet ind i Fleggaard eller en af de mange andre grænsebutikker.

Mens det i første omgang var gode nyheder, at grænsen ville åbne op igen den 15. juni, så er der flere gode nyheder på vej til danskerne, der godt kan lide at handle stort ind ved grænsen.

Læs også

Ny kæmpe-flåt kan bringe frygtet ebola-lignende sygdom til Danmark

Den tyske regeringen har nemlig vedtaget en stor økonomiske hjælpepakke, hvor et af hovedelementerne er nedsættelse af momsen.

Ganske kort fortalt, så betyder det altså, at priserne på øl, sodavand, slik og andet i butikkerne ved grænsen bliver sat ned.

Momsen på fødevare i Tyskland er i skrivende stund syv procent, men den falder til fem procent i forbindelse med hjælpepakken. På øvrige varer falder momsen fra 19 procent til 16 procent. Det skriver Ritzau.

Frygter eksplosion

I løbet af coronatiden er der mange danskere, der er blevet opfordret til at handle lokalt, så de danske butikker ikke bliver ramt af fyringer eller konkurser.

Når grænsen åbner er der dog fortsat mange danskere, der vil sætte kursen mod øl og sodavand, og hos De Samvirkende Købmænd frygter man, at der kommer til at ske en eksplosion i grænsesalget, særligt når momsen også sænkes.

“Vi frygter en eksplosion i grænsehandlen, når grænserne åbner igen, som vil være til skade for butikslivet og beskæftigelsen i danske butikker,” fortæller administrerende direktør John Wagner, der fortsætter:

“Momsen er i forvejen markant lavere i Tyskland, og vi tror, at det har en stor psykologisk effekt, at den bliver sænket yderligere,” fortæller han.

I Danmark har der også været snak om at sænke momsen, men det lader endnu ikke til at være på tegnebrættet hos politikerne.

Den lave moms i Tyskland træder i kraft pr. 1. juli 2020. Dermed vil det altså kunne betale sig at udskyde sin grænsehandel med lidt mere end to uger.

Læs også

Gennembrud i Madeleine McCann-sagen: Tysk mand mistænkt

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip