Håndværkere tiltalt for grov vold: Kolleger pressede kosteskaft op i endetarmen på skrigende lærling

Foto: CLAUS FISKER/Scanpix

Fire håndværkere skal for retten, da de står tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling af en tidligere lærling.

- Der er efter min opfattelse tale om sex-overgreb og meget grov vold med karakter af mishandling.

Så kontant lyder udmeldingen fra anklager Anna Holm fra Sydøstjyllands Politi i forbindelse med en forstående retsag, hvor fire håndværkere står tiltalt i en rystende voldssag. Det skriver Fagbladet 3F.

Offeret, en mandlig lærling i et firma i Kolding, er ifølge politiets anklager blevet udsat for gentagende voldelige overgreb begået af den i dag 20-årige mands tidligere chef og tre af hans tidligere kolleger i firmaet.

Læs også

48-årig mand fra Holte påkørt midt om natten: Da han steg ud af bilen, tog det hele en brutal drejning

Fem gange er lærlingen blevet overfaldet og alle gangene er den unge mand blevet holdt fast af en håndværkerkollega, mens hans chef pressede et kosteskaft eller et lignende redskab op mod lærlingens endetarm, så han efterfølgende havde blødninger.

I et af tilfældene blev lærlingen endda overfaldet tre gange på samme dag.

Under alle overgreb skreg lærlingen og bad kollegerne stoppe, dog uden held.

Læs også

- Dette skal du vide, inden du satser dit liv: Lastbilchaufføren Erik deler vigtigt budskab til cyklister

Under et af overfaldene blev lærlingen holdt fast af en kollega, mens chefen klippede et hul i den unge mands bukser, så han kunne pressede en tømmerblyant op i hans endetarm. Lærlingen måtte efterfølgende trække sine underbukser ud af endetarmen, og overgrebet medførte blødninger og ømhed.

Overgrebene på lærlingen fandt ifølge anklageskriftet sted i perioden fra marts 2016 til september 2016. Et af overfaldene fandt sted på en byggeplads i Odense og blev filmet på en mobiltelefon.

Grundet de voldsomme overgreb står de fire håndværkere ved Retten i Kolding blevet tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling efter paragraf 245, stk. 1 i straffeloven, der kan give op til seks års fængsel.

Læs også

Naboer hørte løve fra 2. sals lejlighed på Falster: Så røg fjernsynet gennem ruden

Lærlingens tidligere chef og en af håndværkerne står desuden tiltalt for at have udsat den unge mand for et andet seksuelt forhold end samleje. Tiltalen er rejst efter paragraf 216 i straffeloven – den såkaldte voldtægtsparagraf – der har en strafferamme på op til otte års fængsel.

De to andre håndværkere er kun tiltalt for at have deltaget i det overfald, der blev filmet, men da disse to mænd ikke er danske statsborgere, kræver anklager Anna Holm, at de bliver udvist fra Danmark.

 

Dagens Gossip