Hold øje med din postkasse: Politiet sender brev til 887 danskere

Foto: Shutterstock.

Op mod 900 borgere i hele landet får i den kommende tid brev fra Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi er i øjeblikket ved at sende breve til 887 borgere i hele landet. Af brevene fremgår det, at private billeder med stor sandsynlighed er blevet delt på forskellige platforme på internettet uden borgernes viden eller samtykke.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi. 

Læs også

Alt for mange smittede: Her bliver der lukket helt ned

Der er primært tale om private billeder af intim og seksuel karakter, og en 25-årig mand fra Hillerød er sigtet for blufærdighedskrænkelse samt uberettiget deling af billederne i den omfattende sag. 

“Vi har i de seneste måneder arbejdet på at identificere personerne på de mange billeder. Nu er vi så langt, at vi skriver til de implicerede og fortæller, at vi mener, at de er forurettede i sagen. Vi oplyser samtidig de pågældende om, hvordan de skal forholde sig,” siger Kasper Guldager, politikommissær i Nordsjællands Politi og leder af efterforskningen i sagen. 

Administrator af mappesystem

Den 25-årige mand fra Hillerød er ifølge Nordsjællands Politis administrator af det mappesystem, hvorfra billederne er blevet delt. Han har formodentlig fået tilsendt billederne fra andre eller har selv fundet dem via internettet og sociale medier, hvorefter de er blevet lagt i mapper på digitale platforme, der har fungeret som en form for ”byttebørs”.

“Vi har stor forståelse for, at det er meget ubehageligt for de borgere, der i den kommende tid får besked om, at billeder af dem, som er taget i en privat stund og med en særlig modtager for øje, er blevet sendt videre og delt uden deres viden eller samtykke. Derfor tager vi også sagen meget alvorligt og gør, hvad vi kan for at hjælpe dem bedst muligt,” siger Kasper Guldager.

Forsøger at fjerne billederne

Politiet efterforsker alle sagens forhold om blufærdighedskrænkelse. Hvis de implicerede borgere også ønsker, at den 25-årige retsforfølges for uberettiget deling af billeder, skal borgerne kontakte politiet på en særlig e-mailadresse, som fremgår af brevet til dem. Det skyldes, at deling af private billeder er underlagt såkaldt ”betinget offentlig påtale”, som forudsætter, at den forurettede anmoder politiet om at efterforske sagen.

Nordsjællands Politi har anmodet de platforme, hvor politiet har kendskab til, at billederne er blevet delt, om at sørge for, at billederne bliver fjernet.

Læs også

Disse 7 ting må du aldrig give til din hund