Hollywood-værdig jagt i København: Betjent forfulgte tasketyv i bil, på cykel og til fods

Nils Würtzenfeld

385 uger siden

|

28/02/2017
112
Et tasketyveri udviklede sig tirsdag til en sand action-jagt, hvor en ihærdig betjent ikke skyede nogen midler for at få fat på gerningsmanden.

Dagens topnyheder

Vilde forbryderjagte, hvor en kompromisløs ordenshåndhæver jager en superskurk gennem umulige forhindringer, hører oftest Hollywood og det store lærrede til.

Men tirsdag formiddag kom Hollywood til Mørkhøj.

Her kom en færdselsbetjent fra Københavns Vestegns Politi nemlig kørende ved Vestvolden i Mørkhøj, da en forbrydelse fandt sted ved højlys dag. Det skriver TV2 Lorry.

Fra bilen kunne betjenten nemlig se en suspekt mandsperson tage benene på nakken, mens en kvinde desperat råbte om hjælp.

- Her ser han en mand, der kommer løbende i fuldt firspring på tværs af vejen, men ikke i træningstøj. Og han ser en kvinde, der står og råber op, oplyser politiassistent ved færdselspolitiet på Københavns Vestegn, Erik Andersen til TV2 Lorry.

Betjenten, der egentlig var på vej på færdselspatrulje i forbindelse med en aktuel cyklist- og knallertkampagne, var alene i sin patruljevogn, da han overværede dramaet, og med ét var han tvunget til at handle.

Hvad enten det skyldes hans fintunede retfærdighedssans eller udsigten til den action-fattige cyklist- og knallertkampagne vides ikke, men betjenten valgte straks at sætte efter tyveknægten i sin patruljevogn.

Jagten fik dog en brat afslutning, da områdets lukkede stisystem forhindrede, at han kunne eftersætte forbryderen i bil.

Derfor sprang betjenten ud af kørertøjet, og bevæbnet med viljestyrke og kompromisløshed fortsatte han jagten til fods som en anden 'Dødbringende våben'-film.

Da de to nåede til Frederikssundsvej, var den hurtige modstander dog ved at slippe væk, hvilket - muligvis - fik den heroiske betejnt til at overveje; hvad ville Bruce Willis have gjort?

- Så ser han en ung mand med en cykel, og han spørger ham, om han må låne den, og da han får et ja, så fortsætter jagten nu på cykelryg, fortæller Erik Andersen videre.

På sin nyerhvervede jernhest fik den viljestærke betjent hurtigt indhentet skurken, og selvom denne forsøgte at gemme sig, lykkes det politimanden at finde og anholde sin modstander som et storslået klimaks på den utrolige jagt.
 
- Det viste sig, at manden havde stjålet en taske fra kvindens cykelkurv, siger Erik Andersen til TV2 Lorry.

Tasken havde tyven smidt under den action-fyldte forbryderjagt, men den blev senere fundet med alt sit indhold. 

Både cykel og taske blev efterfølgende leveret tilbage til de respektive ejermænd, mens den seje betjents utrolige gerning forhåbentlig er blevet fejret med citronmåne hjemme på stationen.