Hvis denne mand banker på, skal du ikke lukke ham ind

Foto: Shutterstock

Politiet advarer mod en kynisk mand, der i øjeblikket er på spil

Tricktyve er desværre ikke et ukendt fænomen. Derimod findes de i hele verden – og også i Brønderslev i Nordjylland.

Læs også

Biologilærer nægtede at sige dette: Nu beskyldes hun for transfobi

Her er en borger nemlig blevet udsat for tricktyveri i går aftes. Det oplyser Nordjyllands Politi i et opslag på Twitter og i et uddrag af døgnrapporten fra 5-6. august.

Tricktyveri kan foregå på mange måder. Det kan ske elektronisk, det kan være såkaldte dansetyve, der lader som om, at de vil danse med dig, mens de stjæler din ejendele, eller det kan være en tricktyv, som det er tilfældet i denne sag, der narrer sig ind i dit hjem.

Ifølge Nordjyllands Politi udgiver tyven sig for at være en VVS-installatør, der skal udføre en varmekontrol. Dermed får han adgang til ofrets hjem, og kan gå frit rundt i boligen, hvor han stjæler ejendele, kontanter osv.

Torsdag aften ved 19-tiden faldt en ældre mand i Brønderslev for dette trick. Det lykkedes for tricktyven at snyde sig ind i den ældre mands bolig, hvor han tilmed fandt nogle kontanter, der lå inde i stuen. Kort efter forsvandt han med kontanterne.

Han instruerede den ældre mand i at kontrollere nogle varmerør i køkkenet. Da forudrettede så sig om, var tricktyven allerede forsvundet igen, og med sig havde han taget det antal kontanter, som han havde haft liggende inde i stuen.

Manden bliver beskrevet som værende mellem 30 og 45 år gammel, dansktalende og dansk af udseende. Ifølge Nordjyllands Politi er manden ligeledes almindelig af bygning, og er mellem 180 og 190 cm høj.

Da han ankom til mandens bopæl torsdag aften, var han iført sort tøj, sort kasket eller hue samt mundbind. Ifølge politiets døgnrapport var iført en form for arbejdstøj.

Læs også

Mette Frederiksen reagerer på danske helte

Nordjyllands Politi opfordrer borgere, der har set noget mistænkeligt til at ringe 114 med oplysninger herom.

 

Dagens Gossip