I dag starter politiets store påskerazzia – Se hvad de holder øje med her

Hvis du bevæger dig ud i trafikken i løbet af påskedagene, så vil du nok opleve mere politi end du plejer. Politiet er nemlig ude i deres årlige påskerazzia, hvor de leder efter syndere, der måske har fået en enkelt for meget til påskefrokosten.

Politiet gennemfører flere gange i løbet af året særlige kontroller, hvor de er ekstra opmærksomme på visse ting i trafikken. Det kan være en uge, hvor de går målrettet efter personer, der benytter af sig af mobiltelefon under kørsel, eller det kan være en målrettet indsats mod folk, der kører lidt for hurtigt.

Disse indsatser kan komme på vilkårlige tidspunkter i løbet af året, men en ting der altid er sikker, er, at politiet er særligt opmærksomme i løbet af påsken. Derfor er politiet traditionen tro, klar til at fange syndere i påsketrafikken. Mens de naturligvis fortsat har øje for de generelle overtrædelser i trafikken, så er der særlige ting, de især er opmærksomme på.

Læs også

DMI: En weekend med kulde og sne

Hastighed, spiritus- og narkotikakørsel. Påsken er nemlig en tid, hvor mange holder fri, og hvor der bliver drukket lidt ekstra igennem til påskefrokosterne, og derfor ender det desværre med, at folk af og til vælger den dumme løsning, hvor de tager bilen hjem.

”Selvom den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke,” skriver politiet i en pressemeddelelse.

Vil primært stå på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger

Når de fleste studerende går hjem fra deres uddannelsesinstitution i dag, så vil de kunne holde fri indtil tirsdag den 23. april. Derfor har politiet også valgt at starte deres razzia pr. dags dato, selvom påskedagene reelt set først starter torsdag i næste uge.

Man skal dog ikke forvente at støde på politiet på små villaveje eller i området, hvor der generelt set ikke køres for stærkt. De vil i stedet være placeret på vejstrækninger, der kan være uhelds- og hastighedsbelastede.

I pressemeddelelsen skriver politiet, at hastighed har været en betydende faktor i mere end 50 % af de dødsulykker, der har fundet sted i trafikken mellem 2012 og 2017. Det bliver slet ikke bedre, hvis der samtidig er alkohol i blodet.

Derfor opfordrer politiet til, at man vælger at tage en taxa eller bus hjem, hvis man har fået et par genstande.

Læs også

”Glemte” du bevidst at indberette disse sorte penge til SKAT? Nu har de fået oplysninger om dig

 

Dagens Gossip