Kæmpe togulykke: Mindst 36 døde og mere end 80 såret

Foto: Giannis Floulis/Reuters/Ritzau Scanpix

Tirsdag aften fandt en helt vild ulykke sted i Grækenland.

Et passager- og et godstog er tirsdag aften kørt sammen i en frytgelig ulykke, som har kostet 36 mennesker livet og såret 85.

Det er den dødeligste togulykke i flere årtier i Grækenland. 66 af de sårede personer er indlagt på hospitalet, og seks af disse er i intensiv behandling.

Læs også

Kort efter stor triumf: Nu er der trist nyt for Jonas Vingegaard

Ulykken skete, da passagertoget kom ud fra en tunnel.

Stergios Minenis var med toget, og han kalder det for et sandt mareridt.

“Vi blev kastet rundt i vogen indtil vi faldt ned på siden. Der var ren panik. Ilden udbrød med det samme, og vi var omringet af ild fra både højre og venstre.”

Der var i alt 350 passagerer med toget, hvoraf 250 er blevet evakueret med bus til Thessaloniki. 

“Vores prioritet er lige nu at behandle de sårede samt at lede efter savnede personer i vognene. Derudover skal der tilbydes psykologisk assistance til ofrene. Der er flere psykologer på vej til Larissa,” lød det fra Giannis Oikonomou, talsperson for regeringen tirsdag aften.

De to toge var på det samme spor, da de kolliderede. Ulykken efterforskes nu af politiet og en anklager med henblik på at afdække, hvordan ulykken opstod, skriver Reuters.

Passagertoget kørte fra hovedstaden Athen 19:30 tirsdag aften. Brændvæsenet blev alarmeret om ulykken kort før midnat. Godstoget var kørt fra Thessaloniki til Larissa.

 

Læs også

Tivoli deler kæmpe nyhed

 

Dagens Gossip