Kriminelle bliver hånet af politiet: 'I burde have læst vores opslag på Facebook'

Nils Würtzenfeld

387 uger siden

|

13/02/2017
112
Foto: Nordsjællands Politi
Foto: Nordsjællands Politi
To gerningsmænd fortryder nok, at de ikke følger Nordsjællands Politi på Facebook. Havde de gjorde det, havde de vidst, at Batman er hurtigere end dem.

Dagens topnyheder

De fleste kender Batman som Gotham Citys kappeklædte forbryderbekæmper, men følger man Nordsjællands Politi på Facebook, vil man vide, at Batman også er navnet på en trofast politihund i det nordsjællandske.

Denne information var dog gået to kriminelles næse forbi. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse, hvor man samtidig driller de nu anholdte gerningsmænd for ikke at kende til den firbenede Batman.

- Det kan betale sig at læse vores opdateringer på Facebook.

Sådan starter politiets opslag, hvori de fortæller om en episode i sidste uge, hvor politihunden Batman havde fanget en indbrudstyv, der havde forsøgt at gemme sig i en busk. En episoden som politiet i onsdags havde delt på Facebook som en advarsel til andre indbrudstyve.

- Det opslag vil to formodede gerningsmænd nok ønske, de havde læst, for så var de torsdag sluppet for en masse unødig motion og et knap så hyggeligt møde med en politihund, skriver Nordsjællands Politi.

De to gerningsmænd havde mandag klokken 12.30 overfaldet en tredje mand i Farum.

Offeret var blandt andet blevet slået og stukket i læggen med en kniv.

- Derefter var de to mænd stukket af i deres egen bil. Vi var dog blevet fortalt, hvilken model bil de var kørende i, så vi ræsede til området i håb om, at vi kunne finde bilen, forklarer politiet.

Det lykkes da også for ordensmagten af finde frem til forbryder-bilen, hvilket efterfølgende udviklede sig til en kort biljagt.

- Da vi havde kørt efter mændene et kort stykke tid, valgte de at smide bilen fra sig og fortsætte flugten til fods. Og her kunne de have sparet dem selv for en masse besvær, hvis blot de havde fulgt med her på kanalen. Vi havde nemlig Batman lyder det fra politiet, der straks slap deres pelsede forbryderjæger løs.

- Han blev straks sendt ud på søgning efter spor, hvor han hurtigt fik færten af noget, og så gik det ellers derudaf. Over stok og sten. Gennem revl og krat. Efter cirka 1,5 kilometers raskt trav gennem et grønt og moset område fandt vi de to formodede gerningsmænd ved en søbred, lyder det fra politiet, der samtidig oplyser, at de to voldsmænd straks gav op.

Om det skyldtes udmattelse eller synet af Batman vides ikke, men de to mænd er siden blevet varetægtsfængslede, imens sagen efterforskes yderligere.