Kvinde blev ringet op af ‘Danske Bank’: Pludselig ringede det på døren

Foto: Shutterstock.com

Midt i telefonsamtalen ringede det på døren.

Mandag blev en 84-årig udsat for et svindelnummer, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Læs også

Elton John i dyb sorg

Ved 12-tiden ringede kvindes telefon i hjemmet i Aarhusbydelen Tilst. Det var et hemmeligt nummer, og da kvinden tog telefonen, var der en mand i den anden ende. Han præsenterede sig som værende fra Danske Bank, og han kunne fortæller, at der var hævet 15.000 kr. på kvindens konto. Derfor ville banken sende en mand ud og hente hendes kort og spærre det.

Midt i samtalen, mens kvinden fortsat havde manden i røret, bankede det på hendes dør. Da kvinden åbnede døren, stod der en mand, der påstod, at han var fra banken og var kommet for at hente hendes kort. Kvinden syntes, at det ville give god mening at klippe kortet over først, men det sagde manden, hun ikke skulle, hvorefter han forlod stedet med kortet, oplyser politiet i døgnrapporten. 

Herefter vendte hun tilbage til telefonsamtalen, hvor manden i rørret fortalte, at der snart ville komme en med et nyt kort til hende. Men i løbet af de næsten tre timer, som telefonsamtalen varede, kom der ingen med et nyt kort til kvinden. Den 84-årige  fik sin datter til at kontakte banken, der kunne oplyse, at kvindens konti var blevet spærret af Nets på grund af mistænkelige forsøg på transaktioner på nettet.

Politiet advarer 

Østjyllands Politi advarer imod, at man udleverer kort eller personlige oplysninger til personer man ikke kender. Hvis man, ligesom den 84-årige oplever, at vedkommende udgiver sig for at være en bestemt person og man tvivler på, om det er sandt, så bed om at få et telefonnummer til det firma, vedkommende oplyser han/hun arbejder for og lav et kontrolopkald.

Manden der hentede kvindens kort beskrives som:

  • Dansk af udseende

  • Ca. 20-25 år gammel

  • Ca. 170 cm høj

  • Spinkel af kropsbygning

  • Lys i huden og med brunt, kort hår

  • Var nydelig og havde ingen skæg

  • Talte dansk

  • Var iført en brun sweater og cowboybukser

Læs også

7 måneder efter: Nu afslører Bubber

 

 

Dagens Gossip