To kvindelige hjemmehjælpere bankede på hos 89-årig - fik travlt med at komme ud, da de ægte hjælpere kom

Emil Ryttergaard

389 uger siden

|

31/01/2017
112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da en 89-årig kvinde forleden fik besøg af to hjemmehjælpere i sit hjem i Uggerløse, var det ikke et helt almindeligt besøg.

Dagens topnyheder

Når hjemmehjælpen kommer på besøg, så er det ikke altid lige til at vide, hvem der kommer. 

I mange kommuner er det en ny hjemmehjælper, der kommer på besøg hver gang, og så går det ellers stærkt med at smøre madder, støvsuge, give piller, og hvad der ellers skal klares, inden hjemmehjælperen drøner videre til den næste borger. 

Da to hjemmehjælpere skulle besøge en 89-årig ældre kvinde i Uggerløse på Midtsjælland fik de også travlt med at komme videre, men af en helt anden grund. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Da kvinden åbnede for de to hjælpere, undrede hun sig meget over, at de talte så gebrokkent dansk, men hun lukkede dem ind alligevel.

De greb støvsugeren og kluden, men maskeraden holdte ikke længe, da de rigtige hjemmeplejefolk bankede på døren 10 minutter senere, hvorefter de to kvinder fik travlt med at stikke af. 

Den rigtige hjemmehjælper forfulgte de to kvinder, og senere eftersøgte politiet også området forgæves. Derfor efterlyser Midt- og Vestsjællands Politi nu kvinderne, da de mener, at deres ærinde var at stjæle værdigenstande fra den 89-årige.

Politiet opfordrer til, at man spørger efter legitimation eller ser efter hjemmeplejens bil på parkeringspladsen, hvis man er i tvivl om, om det rent faktisk er en ægte plejer, der ringer på døren. 

De to kvinder beskrives som mellem 20-30 år gamle, mellem 160-165 centimeter høje og med almindelig kropsbygning og brunt hår. Den ene havde et østeuropæisk udseende, og havde meget makeup på, oplyser kvinden til lokalpolitiet i Holbæk. 

Dagens.dk har tidligere beskrevet, hvordan maden til ældre borgere er blevet kritiseret, og hvordan Jettes nytårsmad skabte et ramaskrig på nettet i starten af januar