Målrettet indsats fra politiet i disse uger: Det holder de særligt øje med

Foto: Politiet

I de kommende fire uger vil politiet lave en målrettet indsats på mange danske veje, hvor de særligt holder øje med fire ting. Derfor skal man som billist være ekstra opmærksom, når man starter sin bil i dag.

Sommerferien er snart ved at være forbi, og det betyder, at mange børn og unge skal tilbage i skolerne igen. Det betyder også, at politiet skal på arbejde, for de er som vanen tro ved at gøre sig klar til det store arbejde det er, når landets skoler begynder igen.

For at sikre sig, at sikkerheden er helt i top for de små børn, laver politiet hvert år en målrettet indsats på skoleveje, så de kan forebygge, at der ikke sker ulykker. Der sker naturligvis ingen undtagelse i år, hvor de pr. dags dato den 5. august starter ud med den første ud af i alt fire uger.

Læs også

Frygteligt: Far og to små børn dræbt i trafikulykke

“Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne. For sikkerhedens skyld gennemfører vi også kontroller i år,” fortæller politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets National Færdselscenter.

Dette vil politiet særligt holde øje med

Det er ikke kun fysiske betjente, man kan rende ind i at se på skolevejene i de næste par uger. Det er nemlig også de automatiske trafikkontroller der sættes op, og derfor gør man klogest i at holde foden fra speederen.

Netop hastigheden er en af de ting, som politiet er særligt opmærksomme på i forbindelse med den forhøjede indsats, men de holder også et særligt øje med andre ting.

Det er blandt andet: Er børnene fastspændt med sikkerhedssele? Har føreren selv sikkerhedssele på? Skolepatruljens arbejde. Hvordan forældrene opfører sig i trafikken, det gælder blandt andet parkering i forbindelse med aflevering af sine børn ved skolen.

Færdselspolitiet fortæller i deres pressemeddelelse, at der heldigvis kun sker ganske få ulykker på skolevejene, som involverer børn, og det skyldes, at forældrene er gode til at passe på deres børn.

De vil dog gerne sørge for, at endnu færre børn bliver involveret i ulykker, og derfor opfordrer de forældre til at træne deres børn i trafikken. Det er både på gåben, på cykel og når de selv kører dem af sted.

Disse tips kan du læse i denne artikel fra politiet. 

Læs også

Kommune: Betal 250 kroner eller bliv straffet af politiet for tiggeri på gaden

 

 

Dagens Gossip