Mand anholdt: Truede Mette Frederiksen

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

En 47-årig mand er blevet anholdt efter en kort efterforskning. Manden sigtes for at have truet statsminister Mette Frederiksen.

En 47-årig mand bliver lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør. Det sker ved Retten i Aalborg.

Læs også

Land i stor sorg: Dronningen er død

Årsagen til, at han bliver fremstillet i grundlovsforhør er, at han ifølge Nordjyllands Politi har truet statsminister Mette Frederiksen. 

På Twitter oplyser Nordjyllands Politi, at manden 'telefonisk at have fremsat trusler med statsministeren'. Han har derfor ikke stået ansigt til ansigt, mens han har truet den danske statsminister. 

Der gives ikke nærmere detaljer om, hvorvidt han har fundet Mette Frederiksens telefonnummer, hvorefter han har ringet til hende. Det er derfor uvist, hvorvidt trusler er blevet fremsat via en telefonsamtale eller på skrift. 

I opslaget på deres Twitter-profil oplyser Nordjyllands Politi desuden, at manden er blevet anholdt efter en kort efterforskning. Det kan tyde på, at han ikke har gjort det store ud af skjule sin identitet.

Henrik Beck, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi, har oplyst til Ekstra Bladet, at der af hensyn til den igangværende efterforskning ikke kan gives yderligere oplysninger om sagen. Det samme er der desuden blevet skrevet på deres Twitter-profil. 

Det er ikke første gang, at Mette Frederiksen er blevet truet. Blandt andet blev en 26-årig mand i januar i år fængslet, efter at have fremsat alvorlige trusler mod statsminister Mette Frederiksen på de sociale medier. 

"Trusler på livet og lignende mod de mennesker, der fører regeringen, er helt uacceptabel, og det skal man afholde sig fra. Gør man det alligevel, skal man påregne at blive anholdt og varetægtsfængslet," sagde politiinspektør ved Nordjyllands Politi Claus Danø dengang i en pressemeddelelse.

Læs også

Mette Frederiksen melder ud: Der er lys forude

Nordjyllands Politi har endnu ikke frigivet informationer om, hvad truslerne bestod af. Det vides derfor ikke, hvorvidt Mette Frederiksen er blevet truet på livet, eller om det har være trusler af anden karakter.