Mand fra Aarhus fik sin cykel stjålet: Lagde snedig plan for at få den tilbage

Foto: Shutterstock

En 31-årig mand fik i weekenden stjålet sin cykel i Aarhus. Han skulle lige til at ringe til forsikringsselskabet, men så fik han øje på noget mystisk på nettet. Så gik han i gang med at lægge en plan.

Mandag fik en 31-årig mand fra Aarhus sin stjålne cykel tilbage, og historien er faktisk lidt af et eventyr.

Cyklen blev stjålet i weekenden, men lige før han skulle til at kontakte sit forsikringsselskab, var der et gennembrud i sagen, skriver Stiften.dk.

På Den Blå Avis fandt den 31-årige nemlig sin cykel til salg. Derefter gik hans opklaringsarbejde i gang.

Manden kontaktede sælgeren og sagde, at han var interesseret i at købe cyklen. Efter de havde aftalt et mødested og –tidspunkt, ringede den 31-årige til politiet.

Læs også

Grædende spædbarn reddede sovende familie fra Falster i sidste øjeblik

Politiet tog med ham ud til ”sælgeren”, som pludselig kom i forklaringsvanskeligheder. Ifølge mandens forklaring skulle han sælge cyklen for en kammerat, som var flyttet til Norge.

Den købte hverken politiet eller cykelejeren. Manden er nu sigtet for tyveri, og den 31-årige har fået sin jernhest tilbage.

- Det er normal praksis i sager som denne, at man bliver sigtet for tyveri, og kan man ikke bevise tyveriet, så bliver man i stedet sigtet for hæleri, siger pressekoordinator ved Østjyllands Politi, Marianne Morgen.