Mand sprængte sit hus i luften på sin fødselsdag - var deprimeret over at fylde 50

Emil Ryttergaard

386 uger siden

|

01/03/2017
112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mand mistede begge hænder og står til en stor straf, da han ville brænde sin lejlighed på sin 50-års fødselsdag.

Dagens topnyheder

Det er ikke altid lige nemt at have fødselsdag, som årene går. 

De mål man satte sig for blot få år siden er måske blevet erstattet af hverdagens pligter, og pludselig erkender man, at man er blevet gammel og tiden har taget sin gang. 

Sådan har engelske William Flindell sikkert følt det, da han fyldte rundt på sin 50-års fødselsdag, hvilket fik ham til at sætte ild til sin egen lejlighed i byen Newport, England, skriver Metro.

Efter at have brugt hele dagen ved baren på det nærmeste vandhul, var William Flindell blevet så deprimeret, at han tog hjem og fyldte sin lejlighed med gas, hvorefter han han tændte en lighter. 

Gaseksplosionen var derefter så voldsom, at Flindells vinduer blev blæst ud af lejligheden, sammen med mursten og andre dele af bygningen. 

Den deprimerede fødselar mistede ved hændelsen også begge hænder og blev slemt forbrændt på 58 procent af sin krop.

Flindell blev straks indlagt, hvor han måtte opholde sig på hospitalet i to måneder. 

Nu er manden blevet dømt i retten, da gaseksplosionen medførte skader for 200.000 pund, svarende til over 1,7 millioner danske kroner, samt de forbrændinger og skader, som andre beboere i ejendommen også tildrog sig ved eksplosionen. 

Til politiet har den 50-årige indrømmet, at han ikke ville skade andre, men blot slå sig selv ihjel.  

- Det her var en grov forbrydelse af stor uagtsomhed, der var af ekstrem farlig karakter udelukkende af egoistiske grunde, sagde dommer Michael Fitton.

Derfor har retten også idømt William Flindell til fire år og seks måneders fængsel, hvor den deprimerede mand modtager behandling for depression i sit fængsel. 

- Du var påvirket af alkohol, men du var ikke psykotisk, og du gjorde dette, velvidende hvor farlig en handling, det var, sagde dommeren under domsafsigelsen.  

Om indbrudstyven der bsøgte Allans butik også var påvirket, vides ikke. Men han har helt sikkert haft et andet behov - han havde nemlig kun stjålet én ting i Allans forretning