Mand udgav sig for at være Justin Bieber: Sigtet for 900 overgreb på børn

Skrevet af Ninna Andreasen

375 uger siden

|

09/03/2017
Politiet advarer nu fans og forældre.

Dagens topnyheder

En 42-årig mand fra Brisbane i Australien udnyttede groft den canadiske popsanger Justin Biebers popularitet.

Sangeren er i øjeblikket på turné ”Down Under”. Det gav manden momentum til at udgive sig for at være popsangeren – og mulighed for at begå overgreb mod børn, skriver USA Today.

Manden lod som om, han var Justin Bieber online for at få seksuelle billeder af børn. Han er sigtet for over 900 forbrydelser.

Den 42-årige underviser i jura ved universitetet i Queensland. Han blev i november sigtet for at have brugt Facebook og Skype til at lade som om, han var popstjernen, efter det australske politi blev tippet af myndighederne i USA og Tyskland. Juraprofessoren er blandt andet sigtet på såkaldt ”grooming”, hvor pædofile forsøger at ”modne” børn til at blive udsat for overgreb.

Desuden blev han sigtet for besiddelse af børneporno.

Som resultat af en omfattende gennemgang af hans profiler på sociale medier efterfølgende er han i denne uge i alt blevet sigtet for 931 sexforbrydelser i løbet af de seneste 10 år. Sigtelserne inkluderer voldtægt.

- Det faktum, at så mange børn kunne tro på, at de faktisk kommunikerede med denne kendis, understreger, at der er et behov for seriøst at genoverveje, hvordan vi som samfund uddanner vores børn i sikkerhed online, siger Jon Rouse fra politiet i Brisbane.

Politiet har ikke offentliggjort, hvor mange børn der er blandt ofrene – kun det samlede antal sigtelser mod manden. Det er heller ikke offentliggjort, børnene bor i. Men ifølge politiet tyder efterforskningen på, at pædofile kan nå børn globalt.

Hvorvidt den 42-årige erkender sig skyldig eller erklærer sig uskyldig, er endnu uvist.