Mindesten for Emilie Meng skaber debat: 'Det skal vi ikke bruge skattekroner på'

Emil Ryttergaard

391 uger siden

|

18/01/2017
112
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Natteravnene i Korsør foreslår at man opsætter en permanent mindesten for dræbte Emilie Meng ved Korsør Station - men det er mange af byens borgere ikke enige med.

Dagens topnyheder

Blomster, lys og breve i massevis pryder i disse dage Korsør Station. 

Emilie Meng forsvandt 10. juli sidste år og efter mere end fem måneders uvished, blev hendes lig endelig fundet juleaftensdag.

Nu diskuteres det livligt, om der skal opføres en mindesten for den dræbte teenager. Korsørs 'Natteravne' har nemlig forslået at opføre en permanent mindesten for Emilie Meng tæt på Korsør Station, hvor hun forsvandt fra i sommer, skriver TV 2 ØST.  

- Det er selvfølgelig sørgeligt, når alle mister livet, men denne sag har berørt hele vores område, og mange har hjulpet med at lede efter hende, derfor synes vi, det er på sin plads at lave et mindested for hende, fortæller formanden for Korsør Natteravne, Jesper Hansen, til TV 2 ØST. 

Men det er langt fra alle borgere i Korsør, der er enige:

- Hvorfor? Og hvad med alle andre ofre for forbrydelser? Det er tragisk, ingen tvivl, men pga Facebook og folks syge trang til promovering af egne gode gerninger, er det gået over gevind. Et gravsted er vel det mindesmærke vi alle skal have, skriver Maj-Britt Holm på TV 2 ØSTs Facebookside. 

- Stop nu lige de politikere i Slagelse Kommune. Sagen er rigtig, rigtig trist, men borgernes skattekroner skal ikke bruges til det, skriver Lene Wagner.

- Nej, det ser jeg ikke nogen grund til...... Lad nu de efterladte få FRED!! skriver Stine Kshama Egeholm Østergaard.

Jesper Hansen fra natteravnene forstår ikke krtikken. Forslaget om mindestenen skal behandles i Slagelse Kommunes økonomiudvalg på mandag, og samtidig fortsætter politiets efterforskning af mordet på Emilie Meng.

Familien er forståeligt nok dybt berørt af Emilie Mengs forsvinden og død, fortæller Emilie Mengs far.