Niklas’ arbejdsplads var plaget af dieseltyve: Så fik han og kollegerne nok

Ninna Andreasen

385 uger siden

|

21/02/2017
112
I et år har arbejdspladsen været plaget af tyve, som bliver ved med at stikke snablen i dieselbeholderne på maskinerne. Selv efter Niklas fangede fire tyve på fersk gerning, holdt det ikke op. Tyvene fik bare en bøde og blev løsladt. Men så lagde Niklas en snedig plan.

Dagens topnyheder

På den 23-årige Niklas Cremers arbejdsplads lidt uden for Stockholm har man været plaget af dieseltyve i over et år.

I januar sidste år fangede han og nogle venner fire tyve på fersk gerning. De tilstod. Men tyvene slap med en bøde, skriver Aftonbladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det skræmte øjensynligt ikke tyve fra at fortsætte deres lukrative svindelforetagende. De fortsatte med at stjæle og hærge arbejdspladsen. Siden sidste sommer har den samme bande af tyve hærget grunden.

Derfor besluttede Niklas sig for at montere overvågningskameraer. Kameraerne sender ham billeder direkte til telefonen, og i søndags var der jackpot.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Klokken 22 gik alarmen ind på telefonen. Niklas kastede sig ind i bilen og ringede til to venner, som også kom ud til arbejdspladsen.

Han og en ven gik ind i industriområdet, mens en tredje holdt vagt på den mest oplagte flugtvej. Gerningsmanden opdagede dem, efter de havde holdt øje med ham i ganske kort tid, og han stak rigtig nok af i en hulens fart i sin udenlandsk indregistrerede bil.

- Han kørte forbi min kammerat i høj fart og var ved at køre ham ned, da han forsøgte at blokere vejen, siger Niklas Cremer.

De fandt dog hurtigt frem til tyvens bil, som holdt parkeret ved en nærliggende gård. Politiet kom til stedet, men trods søgen med hunde lykkedes det dem ikke at opspore tyven.

Så let gav Niklas Cremer og vennerne dog ikke op. De besluttede sig for at blive på arbejdspladsen natten over. Kort før morgenkaffen gav indsatsen pote.

Der gik en alarm. Manden var kommet tilbage for at hente sin bil. Niklas og vennerne havde lige nøjagtig tid til at blokere vejen, så tyven ikke kunne slippe væk. De foretog en civil anholdelse af manden.

- Vi bar ham ud af bilen og bandt ham med kabelstrips og ringede til politiet, siger den 23-årige.

Politiet hentede manden, og nu er en efterforskning af tyveriet i gang. Niklas Cremer mener dog ikke, at det er nok, at manden bliver sigtet for tyveri. Han ønsker også, at tyven skal sigtes for hærværk, fordi han ødelagde et hegn for at komme ind på pladsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Niklas Cremer delte efter anholdelsen billeder på Facebook, som har fået over 4000 likes med på vejen.