Nu indføres der nyt opholdsforbud

Foto: Shutterstock.com

Stigende smittetal betyder, at der fra torsdag bliver indført et opholdsforbud.

Smittetallene raser i den forkerte retning.

Det får nu Københavns Politi til at reagere og indføre nyt opholdsforbud.

Læs også

Janni Pedersen i sorg: “Jeg har elsket hver en dag”

Fra torsdag bliver indført et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud i dele af Kødbyen, hvor gæster i høj grad stimler sammen i nattelivet. Samtidig bliver Vestergade og en del af Gothersgade advarselszoner, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

“Opholdsforbuddet omfatter Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne, og gælder fra torsdag den 17. september foreløbigt til den 23. september. Det træder i kraft kl. 22, hvor barer og restauranter fra i dag er blevet pålagt at lukke, og gælder til kl. 02,” oplyses der.

Opholdsforbuddet gælder i områderne markeret mellem bygningerne, dvs. Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne. Foto: Københavns Politi.

Opholdsforbuddet betyder, at der ikke må tages ophold i områderne. Du må godt passere området på en gå- eller løbetur, men ophold er forbudt, og det kan blive dyrt, hvis du vælger at overtræde forbuddet. Overtrædelse af det midlertidige opholdsforbud kan nemlig udløse en bøde på 2.500 kr.

Der er behov for at sætte ind

Det er som konsekvens af det stigende smittetal, den nye grænse for forsamlinger – der i Hovedstadsområdet er sat ned fra 100 til 50 – og de tidligere lukketider for beværtninger, at Københavns Politi nu har vurderet, at der er behov for at sætte markant ind med et opholdsforbud.

“Vi står fortsat i en alvorlig situation med et højt smittetal i København. Derfor bliver vi også nødt til at sætte konsekvent ind de steder, hvor der er stor risiko for smittespredning. I Kødbyen har der været en tendens til, at mange stimler sammen på udearealerne og efterhånden som alkoholpromillen er røget op, er ansvarligheden gået ned. Derfor har vi vurderet det nødvendig med et opholdsforbud, så festen ikke rykker udenfor, når serveringsstederne lukker kl. 22,” siger politidirektør Anne Tønnes. 

Derudover vil gæsterne i det københavnske natteliv også kunne opleve, at Københavns Politi fortsætter med at være markant til stede henover weekenden.

“Vores patruljer vil i de kommende dage sikre, at de nye restriktioner bliver overholdt, og vi er særligt opmærksomme på større forsamlinger og fester i det offentlige rum, herunder piratfester,” siger Anne Tønnes. 

Nye advarselszoner oprettes

Advarselszoner er områder, som politiet holder ekstra øje med, og foruden opholdsforbuddet i dele af Kødbyen opretter Københavns Politi nye advarselszoner i Vestergade og en del af Gothersgade. 

Den ene nye advarselszone dækker hele Vestergade i Indre By, oplyser Københavns Politi. Foto: Københavns Politi.

På listen over advarselszoner er også Kongens Have, dele af Fælledparken, Islands Brygge, Dronning Louises Bro og området ved Sandkaj og Göteborg Plads.

Den anden nye advarselszone gælder den strækning af Gothersgade, der går fra Kongens Nytorv til krydset ved Kronprinsessegade og Christian IX’s gade. Foto: Københavns Politi.

 

Læs også

Gunnar blev forgiftet og døde - nu opfordrer ejer andre til at være opmærksom på dette

 

 

 

 

 

Dagens Gossip