Nu tager politiet nyt våben i brug i jagten på uansvarlige bilister

Emil Ryttergaard

397 uger siden

|

30/11/2016
112
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Politier jagter billister landet over med nyt våben, og du ser det slet ikke, før det er for sent.

Dagens topnyheder

Det kan være svært at se på biler ud fra om alle forhold er i orden. Er der betalt forsikring og vægtafgift eller bilen måske ligefrem stjålet? 

Politiet fanger ikke altid de billister, der kører rundt med urent mel i posen, men det vil et nyt våben nu sætte en stopper for. 

Politibiler landet over får nemlig nummerpladeskannere installeret, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelse. 

- Det er et værktøj, der vil hjælpe os på flere fronter. Dels bliver det nemmere for os at lave en intelligent grænsekontrol, hvor vi kan følge de biler, som vi eksempelvis sætter i forbindelse med omrejsende kriminalitet, og dels får vi fjernet en række af de biler, der ikke hører hjemme ude på vejene, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Rigspolitiets nationale efterforskningscenter.

Foto: pressefoto

Nummerpladeskannerne sidder i dag på 48 politibiler i hovedstadsområdet, samt ved 100 fast placerede kameraer rundt omkring i landet, men nu skal systemet udbredes til resten af landet. 

Politiet regner derfor med, at systemet hurtigt ville kunne vise sig effektivt, da politikredsene allerede har luget ud i de største fejl. 

- Der vil altid være nogle børnesygdomme, når man ruller et nyt system ud. Men helt overordnet set, så er vi tilfredse med,hvordan det er gået med at få systemet på plads, siger Michael Kjeldgaard.

Brugt til at opklare flere alvorlige forbydelser
De små kameraer på politibilerne er allerede blevet brugt til at opklare flere forbrydelser, blandt andet da biler har forsøgt at krydse grænsen til Tyskland, hvor kameraerne er opstillet ved grænsen og ved færgelejet ved Rødby. 

Politiet beskriver også et tilfælde, hvor en patruljevogn måtte sætte efter en personbil på motorvejen på Sjælland, efter at systemet havde registreret at bilen var ulovlig, da der ikke var betalt afgift.

Bilen forsøgte at køre fra politiet med hastigheder op mod 160 km/t, og der blev kastet værktøj af sted mod politibilen under kørslen.

Da bilen endelig måtte standse, blev tre indbrudstyve anholdt og bilen viste sig at være stjålet.