Østjysk lokofører viste sig at være plørefuld: Kørte med vin i termokande

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

En lokofører fra Arriva er blevet idømt en betinget fængselsdom for at have kørt tog, mens han var beruset.

1,95.

Så høj var promillen hos en 59-årig lokofører, der i april sidste år blev taget i at kørte et Arriva-tog mod Silkeborg i beruset tilstand.

Nu er lokoføreren blevet idømt 30 dages betinget fængsel i byretten for at køre tog med spiritus i blodet og for at have bragt både passagerer og andres liv i fare. Det skriver Midtjyllands Avis.

Episoden fandt sted om eftermiddagen 6. april sidste år, da den 59-årige mand, der er fra Aarhus-området, befandt sig i styrevognen på et Arriva-tog på vej fra Aarhus mod Silkeborg.

Læs også

Nøgne unge amok i villakvarter: Da politiet ankom, gjorde de rystende fund i industribygning

Undervejs begyndte toget at tabe hastighed, hvilket gjorde lokoførerens kollegaer i kontrolcentret mistænksomme. Derfor blev 59-årig mand ringet op, og Arrivas medarbejdere kunne undervejs i samtalen konstatere, at han formentlig var spirituspåvirket.

Derfor reagerede Arriva ved at sende folk til stationen i Silkeborg, hvor de hurtigt blev bekræftet i deres mistanke. En test viste nemlig, at lokoføreren havde en promille på 1,95.

Efterfølgende fandt man en termokande med vin i førerhuset, og derfor tilkaldt man med det samme politiet, der tog den fordrukne lokofører med på stationen.

Læs også

Voldsomt vejrskifte på vej: Her kommer der vild storm

I retten forklarede den 59-årige lokofører dog, at han intet kunne huske fra episoden, og at han desuden lider af posttraumatisk stress. 

- Jeg kan ikke huske noget fra turen. Formentlig både på grund af alkohol og på grund af min sygdom - posttraumatisk stress. Jeg har ikke et problem med alkohol. Jeg har ført tog i 30 år, og jeg har aldrig tidligere været spirituspåvirket i mit arbejde, forklarede den 59-årige mand i retten, ifølge Midtjyllands Avis.

Han oplyste yderligere, at en række voldsomme begivenheder havde været med til at udløse den posttraumatisk stress. Lokoføreren forklarede, at han flere gange har oplevet både selvmord og selvmordsforsøg, hvor personer er trådt ud foran toget eller har været tæt på at træde ud.

Læs også

Kvinde fra Falster fik sit livs chok: Uventet gæst lå på hendes køkkengulv

Han nævnte desuden en episode, hvor han var tæt på at påkøre to piger.

Den 59-årige mand blev udover sin betingede fængselsdom dømt til at gå i alkoholistbehandling, hvis Kriminalforsorgen finder det nødvendigt. Derudover har han mistet retten til at føre tog i et år.

Han blev desuden fyret af Arriva kort efter episoden sidste år.

For flere spændende nyheder besøg Nyheder24.dk.

Læs også: Vejle Boldklub solgt til moldover