Pas på: Åben ikke døren for denne kvinde

Foto: Shutterstock.com

Politiet advarer mod en falsk sygeplejerske, der banker på og fortæller, at hun skal tage blodprøver. Hvis kvinden kommer forbi din dør, skal du ikke åbne op.

I disse dage hvor hele verden er ramt af coronavirussen, er der desværre mennesker, der forsøger at tjene på andres ulykke.

Politiet har tidligere advaret mod, at svindlere udgiver sig for at komme fra sundhedsvæsenet, og ønsker at ‘hjælpe’ ældre borgere i forbindelse med coronavirus.

Læs også

Tæt på 1.500 smittede danskere

På den måde får de adgang til borgernes hjem, og inden borgerne ved af det, så har de fået stjålet kontanter eller andre værdier.

Falsk sygeplejerske

Nu er en lignende sag dukket op på bordet hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, hvor en falsk sygeplejerske havde banket på hos ældre borgere i Sakskøbing og fortalt, at hun skulle tage blodprøver.

Politiet fik en anmeldelse lørdag klokken 15.40, der lød på, at flere ældre borgere i Sakskøbing var blevet opsøgt af en kvinde.

Kvinden havde udgivet sig fra at være sygeplejerske, og fortalt, at hun skulle tage blodprøver.

Den falske sygeplejerske beskrives som værende en kvinde i alderen 40 til 50 år. Hun var cirka 170 centimeter høj. Derudover beskrives hun som værende almindelig af bygning, mørk i huden og hun havde sort hår.

Hun var iført en hvid t-shirt og blå bukser.

Læs også

Supermarked råber op: Er dette nødvendigt?

Politiet opfordrer til, at man ikke lukker uvedkommende ind på sin bopæl, medmindre det er nogen, man har en aftale med eller som sikkert kan legitimere sig.

Skulle du have informationer omkring den falske sygeplejerske, så vil politiet gerne høre fra dig på telefonnummer 114.

Pas på coronasvindlere

I denne tid hvor store del af landet er lukket ned på grund af coronavirus, er der desværre mange, der bliver svindlet. 

Svindlerne holder ikke pause, heller ikke selvom vi i øjeblikket er ramt af en farlig virus. Derfor skal du altid være meget påpasselig med at åbne døren eller åbne de beskeder, som du bliver tilsendt på email eller sms.

Sørg for at se, om afsenderen er korrekt, før du begynder at åbne en mail eller sms, der er coronarelateret. 

Og send for guds skyld aldrig dine personlige oplysninger eller nem-id-informationer til andre.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

 

 

Dagens Gossip