Pas på: Politiet holder skarpt øje med disse bilister på motorvejen i denne uge

Emil Ryttergaard

374 uger siden

|

22/05/2017
112
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Politiet har sammen med Vejdirektoratet en ugelang kampagne for at sikre, at bilisterne holder til højre på vejene. Kampagnen skal få bilisterne til at lette trafikken.

Dagens topnyheder

Du kender det godt. 

Du skal hjem i bil fra arbejde, og ligger lige bag en bil med anhænger i højresporet. Men da du gerne vil overhale, ligger der en hel stribe af biler i overhalingsbanen, der gør det umuligt at trække ud og overhale. 

Men det vil politiet nu gøre noget ved, og derfor lancerer politiet i samarbejde med Vejdirektoratet nu en landsdækkende kontrolkampagne, der skal få bilisterne til at holde til højre på vejene, skriver politiet på Facebook.  

- Vi oplever tit, at folk først husker at trække ind til højre, når de ser en patruljevogn. I denne uge sætter vi sammen med Vejdirektoratet fokus på problemet i håb om, at vi generelt kan få flere bilister til at placere sig rigtigt. Hvis alle blot trak ind til højre, ville det give bedre plads og fremkommelighed på vejene, skriver politiet i deres opslag på Facebook.

Sidste år afholdte politiet en lignende kontrol, og her fik 379 bilister en bøde med hjem. Bliver man snuppet i politiets kontrol, så koster det en bøde på 1000 kroner. 

Kniber det med at huske, hvordan man får trafikken til at glide på motorvejen? Så har Vejdirektoratet lavet en lille video, som du kan se her: