Peter Madsen skifter forklaring: Sådan døde Kim Wall i ubåden

Foto: Polfoto/Kenneth Meyer

Peter Madsen har nu skiftet forklaring om, hvordan Kim Wall døde i ubåden Nautilus 10. august. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden Nautilus på et tidspunkt, hvor Peter Madsen selv var på ubådens dæk.

Sådan lyder en ny forklaring fra Peter Madsen, som Københavns Politi har offentliggjort i en pressemeddelelse mandag eftermidag, efter tirsdagens retsmøde om fristforlængelse i sagen er blevet aflyst.

Aflysningen skyldes, at Peter Madsen og hans forsvarer har givet brev vedrørende frivillig fristforlængelse til den 15. november 2017. Grundet den store offentlige interesse for sagen, giver politiet mandag den status på efterforskningen, som ellers ville blive fremlagt i retten i morgen.

Læs også

Peter Madsen i retten: Jeg har haft sex i ubåden

Siden sidste frist har Peter Madsen og hans forsvarer anmodet om at blive afhørt til sagen af politiet. Derfor blev der gennemført en afhøring lørdag den 14. oktober. I forbindelse med denne afhøring blev sigtelsen mod Peter Madsen udvidet til også at omfatte anden kønslig omgang end samleje under særlig skærpende omstændigheder, jævnfør straffelovens § 225, jf. 216 stk. 3, jf. stk. 1.

Denne sigtelse sker med baggrund i de 14 stiklæssioner, som er tilført Kim Wall i og omkring kønsdelene.

Peter Madsen har desuden erkendt, at det var ham, som efterfølgende har gennemført parteringen af liget og siden har smidt alle ligdelene i Køge Bugt.

Læs også

Medie: Peter Madsen fortalte venner, hvordan man bedst skiller sig af med et lig

- Denne forklaring giver naturligvis anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra såvel retsmedicinerne, såvel som forsvarets ubådseksperter, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Sagen den svenske journalist Kim Walls død er nu blevet forhåndsberammet som en potentiel nævningesag i Københavns Byret – der er afsat 8 retsdage til sagen. Der er berammet følgende retsdage til hovedforhandlingen: 8. marts, 23. marts, 26. marts, 27. marts, 28. marts, 5. april, 23. og 25. april 2018. Dette sker med baggrund i, at sagen på nuværende tidspunkt er ved at være færdigefterforsket. 

- Der vil naturligvis stadig være relevante oplysninger der skal færdigefterforskes, men sagen er på de store linjer ved at være klar. Derfor overgår den nu til en præsentationsfase og jeg forventer at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

Læs også

Rapporten fra Kim Walls obduktion er klar: Anklager fremlægger nye beviser i dag

Gennem de sidste 14 dage er der gennemført adskillige dyk i Køge Bugt for at finde Kim Walls arme samt såvel hendes som Peter Madsens mobiltelefoner. Dette har desværre ikke givet noget resultat.

 

Det vurderes i øjeblikket, hvorvidt der stadig skal gennemføres dykninger, eller på anden måde søges efter disse dele.

Peter Madsen nægter sig skyldig i anden kønslig omgang og nægter også fortsat drab. 

Nyt i ubåds-sagen: Svensk redningstjeneste gør opsigtvækkende fund i vandet

 

Politiet afslører: Kim Walls torso var påført skader efter hendes død

Nyt spor i ubådssagen: Politiet har gjort endnu et fund i vandet

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip