Pludselig fik døvstum indsamler travlt med at komme af sted – men Mads fulgte efter

Ninna Andreasen

382 uger siden

|

14/03/2017
112
Mads Frandsen mødte nogle indsamlere, som søgte donationer til døvstumme foran et shoppingcenter. Han sagde, at han ingen kontanter havde. Da indsamleren svarede, vidste Mads, at noget var helt galt. Så ville han have ”hævn”.

Dagens topnyheder

Mandag blev en 88-årig kvinde overfaldet af tricktyve i Helsingør, da hun ville give 200 kroner til en gruppe døvstumme indsamlere. ”Indsamlerne” var ikke tilfredse med beløbet. Det endte med, at kvinden måtte en tur på hospitalet.

Heldigvis har politiet nu anholdt den mand, som menes at stå bag overfaldet. Det kan politiet især takke Mads Christian Frandsen for, skriver TV2 Lorry.

Han mødte gerningsmændene samme dag tæt på Hørsholm Midtpunkt. Her blev han stoppet af en mand, der ligesom ved overfaldet på den 88-årige kvinde udgav sig for at være underskriftsindsamler.

- Han går med en papirblok af en art, hvor der står noget om donationer og døvstumme. Det er stavet på forrykt dansk, og han kigger flere gange på mit ur, så jeg vidste ret hurtigt, hvad klokken var slået, siger Mads Christian Frandsen.

Han sagde til indsamleren, at han ikke havde nogen kontanter. Da indsamleren mumlede et ”ok”, var Mads Christian Frandsen sikker i sin sag. Manden var helt åbenlyst ikke stum, og det fik Mads Christian Frandsen til at handle.

Så gik den vilde jagt
Han dyrker kampsport i sin fritid og var derfor ikke nervøs for at tage sagen i egen hånd.

Så snart han kom ud på gaden, gik det op for ham, at der var flere tyve på spil. De skyndte sig mod en nærliggende parkeringsplads. Mads Christian Frandsen fulgte efter og ringede til politiet.

Han kunne fortælle både, hvordan bilen så ud, hvilket mærke den havde og nummerpladeoplysningerne. Desuden kunne han til politiet berette, hvilken retning tyvene kørte i.

Bilen var en mørk BMW på udenlandske plader. Den kørte mod nord. Det gør Mads Christian Frandsen rimelig sikker på, at der er tale om de samme gerningsmænd som ved overfaldet på den ældre kvinde i Helsingør.

Senere på dagen kunne Nordsjællands Politi anholde to mænd.

- I Hørsholm var der en årvågen borger, der bemærkede de her personer. De kørte i en specifik bil med udenlandsk registreringsnummer, og det kastede vi rundt til vores patruljer. De så bilen nede i Helsingør i forbindelse med det her røveriforsøg, fortæller politikommissær Palle Jørgensen til TV 2 Lorry. 

De to anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.