Danske børn kontaktes af pædofile i populært spil

Foto: Shutterstock.com

Danske børn bliver kontaktet af pædofile i det populære spil Fortnite. Her forsøger de pædofile at få børnene til at sende nøgenbilleder.

Hvis du har børn, som spiller det populære gratis-spil, Fortnite, så bør du lige tage en ekstra snak med dem.

Selvom spillet kan virke uskyldigt, og forældrenes bekymring primært vil ligge i, at deres børn bruger for mange timer foran skærmen, så ligger der en fare og lurer lige om hjørnet.

Læs også

Fie Laursen: 'Jeg lavede huller i kondomet og nu er jeg gravid'

Det er nemlig sådan, at flere pædofile er begyndt at benytte sig af Fortnite, til at finde børn, som de efterfølgende vil have til at dele billeder og videoer af dem selv uden tøj på.

Politiet advarer nu mod, at de pædofile huserer i det populære spil, og de fortæller, at det desværre sker af og til, at det lykkes de pædofile at overtale børnene, som de skriver til.

“Det, der typisk sker, er, at en voksen finder børnene inde i spillet, og så forsøger de at lokke barnet med over på et andet medie som Messenger, Snapchat eller lignende. Her prøver de at få barnet til at sende billeder af dem selv og nogle gange lykkes det desværre,” fortæller Flemming Kjærside, politikommissær i sektion for cyberrelaterede seksualforbryder hos NC3 ifølge B.T.

Afpresser børn efter det første billede

De pædofile sætter sig altså til at spille Fortnite-spillet, hvor de så tager kontakt til nogle af de børn, som de spiller med. Herefter flytter de samtalen over til et andet medie, blandt andet Snapchat, hvor de så forsøger at få dem til at udveksle billeder.

Hvis først børnene sender et enkelt billede, kan de finde på at bruge dette billede til at afpresse børnene til at sende flere billeder.

Det er derfor vigtigt, at du gør dine børn opmærksomme på, at de ikke skal begynde at chatte med fremmede og udveksle billeder med folk, som de har mødt via Fortnite.

Læs også

Billede af 2 euro-mønt går viralt: Er det en diller?

 

 

Dagens Gossip