Politiet advarer: Køb det ikke

Foto: Sydøstjyllands Politi

Politiet har udsendt en klar besked om, at man skal passe på med, hvad man køber med hjem fra ferien.

Det er meget udbredt at have en eller flere souvenirs med hjem fra ferie. Faktisk er det noget, som langt de fleste gør.

Læs også

SSI: Tidligere omikron-smitte beskytter mod ny variant

Nogen tager dem med hjem til sig selv, fordi de ønsker at have en genstand, der kan minde dem om rejsen. Andre vælger at tage souvenirs med hjem til nogen, de har kært.

Uanset om man har souvenirs med hjem til sig selv eller andre, er det dog vigtigt, at man tænker sig om, inden man tager det med hjem til Danmark.

Det har Sydøstjyllands Politi gjort klart i et opslag, de har delt på det sociale medie Twitter.

Her skriver de, at det ikke er alle souvenirs, der kan købes på ferien, der er lovlige at have med hjem til Danmark. Derfor er det vigtigt, at man undersøger dansk lovgivning, inden man tager en souvenir med hjem.

"Ikke alle souvenirs du kan købe på ferien sydpå, er lovlige i Danmark," skriver Sydøstjyllands Politi.

Derudover kommer de også med en række eksempler på souvenirs, som danske rejsende har forsøgt at tage med hjem til Danmark.

"Vi har eksempler på et hjembragt knojern, totenschlæger og en strømpistol forklædt som lommelygte. De er ulovlige i Danmark," lyder det.

Til slut skriver Sydøstjyllands Politi, at disse genstande ikke er lovlige i Danmark. Tager man dem med hjem, vil der blive kvitteret med en sigtelse for overtrædelse af våbenloven samt en bøde.

"Du kan blive sigtet efter våbenloven og få bøde for det," lyder det til slut i opslaget.

Hvis du har planer om at have souvenirs med hjem fra årets sommerferie, anbefales det derfor, at du læser op på dansk lovgivning.

Er det genstande af samme art, som dem, der er blevet nævnt i opslaget hos Sydøstjyllands Politi, du overvejer at tage med hjem, så er det våben- og knivloven, du skal slå op i.

Læs også

Rusland: Fødevarekrisen er Vestens skyld

 

Dagens Gossip