Politiet advarer mod mærkelige opkald - hæng på med det samme

webmaster

372 uger siden

|

27/05/2017
112
Fupopkald fra Somalia
Foto: DAGENS
Politiet advarer imod at tage imod bestemte udenlandske opkald, da det kan blive en dyr affære. Forventer du opkald fra Somalia? Hvis ikke, så lad være at ringe tilbage, hvis nogen ringer derfra.

Dagens topnyheder

Mange svenskere har på det seneste oplevet at blive ringet op fra ukendte telefonnumre med somalisk landekode med +252 foran nummeret. Politi og telefirmaerne advarer nu imod at tage telefonen, hvis den type numre ringer.

Det fortæller Aftonbladet

”Man skal absolut ikke ringe op, hvis der ligger et ubesvaret opkald derfra,” siger Telias svenske pressechef Marcus Haglund. Han forklarer, at det typisk ikke koster noget at svare på opkaldet, men ringer man tilbage til nummeret, kan man høre en stemme, som læser op af en lang tekst. Og det kan blive en dyr affære. 

Hvis man ringer tilbage til nummeret, risikerer man ifølge Aftonbladet at blive koblet til en telefonsvarer, da personen før venter i en uendelig telefonkø, mens regningen bare bliver dyrere og dyrere. Landekoden behøver ikke at begrænse sig til Somalia.

På det svenske politis hjemmeside skriver de:

”Hvis du bliver ringet op af et udenlandsk nummer, bør du ikke svare, medmindre du forventer et bestemt opkald. Har du et ubesvaret opkald, som er fra et udenlandsk nummer, bør du heller ikke ringe tilbage. Det er sandsynligvis svindel, og du risikerer at få en stor regning.”

 

Læs også: Politi advarer mod fup-sms: Slet den omgående!

Ifølge SVT spærrer Telia for de pågældende telefonnumre,  når de støder på dem, men det er svært at finde frem til personerne, der står bag.

Pressechefen fortæller, at folk er blevet ringet op klokken tre om natten, og da nogen vil tænke, at det kan være akut og vigtigt, når folk ringer dem om midt natten, kan de finde på at ringe tilbage. Men de bør de altså lade være med. 

Nu er vi hermed advaret om de mistænkelige opkald på den anden side af Øresund.