Politiet advarer mod smart finte: Sådan vil de stjæle dine penge

Politiet har via Facebook advaret om en ny metode, hvorpå kriminelle vil stjæle dine penge. Mange er allerede gået i fældet, fortæller politiet.

Selvom det gode vejr er taget på en mindre ferie, så nærmer vi os med hastige skridt den periode på året, hvor flest danskere drager af sted på ferie. Mange vælger at benytte sig af hjemmesider som Airbnb, hvor de kan lege sig ind i en feriebolig, men det er kriminelle begyndt at udnytte.

Rigspolitiet er derfor ude med en advarsel, hvor de beder danskerne om at være opmærksomme på, hvor de vælger at booke deres feriebolig, når de skal ud at rejse. Politiet oplever nemlig, at mange danskere i øjeblikket er blevet snydt, da de betalte for en feriebolig, som de slet ikke får.

Læs også

Efterlysning: Børn leder efter deres mor. Har du set Anita?

“Vi oplever lige for tiden, at flere borgere bliver snydt i jagten på en feriebolig. Det er borgere, der efterlyser en feriebolig på et samhandelssite eller Facebook, hvorefter de bliver kontaktet og ledt videre til en falsk side, der ligner Airbnb’s hjemmeside. Borgerne tror fejlagtigt, at de lejer en bolig igennem Airbnb og overfører penge til en udenlandsk konto for at reservere boligen,” skriver Rigspolitiet i et opslag på deres Facebookside.

Sådan undgår du at blive snydt

Hvis du har planer om at booke en feriebolig til sommer, så er der måder hvorpå, at du kan undgå at ryge i fælden hos de kriminelle.

Politiet fortæller selv i deres opslag på Facebook, hvordan du bedst muligt undgår at tiltrække typer, der vil snyde dig.

1. Undgå at lave opslag på de sociale medier eller samhandelssites, hvor du efterlyser en feriebolig. Du risikerer at lokke en svindler til at kontakte dig

2. Undgå at klikke på et tilsendt link. Hvis du skal leje en bolig via Airbnb, skal du indtaste Airbnb’s hjemmeside i din browser og derigennem tilgå boligen. På den måde kan du også undersøge, om boligen er på markedet.

3. Kig efter hjemmesidens sikkerhedscertifikat – den lille hængelås i url’en.

4. Airbnb beder dig aldrig om at overføre penge eller betale nogen direkte. Airbnb vil altid bede dig om at betale gennem deres platform, som sikrer, at dine penge når frem til værten.

Hvis du tænker på de overstående fire råd, når du skal booke din kommende feriebolig, så bør der være stor sandsynlighed for, at du kan booke en bolig i trygge rammer.

Skulle du blive udsat for det fupnummer, som politiet advarer mod, så bør du rette kontakt til politiet.

Læs også

Kendt børnevært viste bryst og var ofte fuld på live tv: “Kom direkte fra hotellets bar”

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip