Politiet afslører: Kim Walls torso var påført skader efter hendes død

Ane Sørensen

359 uger siden

|

23/08/2017
112
Foto: Polfoto/Jens Dresling
Foto: Polfoto/Jens Dresling
Onsdag morgen løftede Københavns Politi sløret for nye oplysninger i sagen om forsvundne Kim Wall ved et pressemøde.

Dagens topnyheder

Den kvindelige torso, som mandag blev fundet i vandet ved Amager, er den forsvundne journalist Kim Wall. Det bekræftede Københavns Politi tirsdag morgen efter et dna-match.

Ved et pressemøde klokken 9 forklarede politiet, at der er fundet størknet blod i ubåden, som matcher med dna fra torsoen og fra Kim Walls tandbørste og hårbørste. 

Det skriver TV 2.

Politiet oplyste desuden, at der var fæstnet noget metal til torsoen, angiveligt for at sikre, at den drev til bunds:

- Omkring obduktionen kan jeg tilføje, at der er nogle skader på torsoen, som ser ud til at være bevidst tilført for at sikre – eller et forsøg på at sikre, at luftgasser skal passere ud af kroppen, således at man ikke vil drive til havs eller hæve sig fra havbunden, siger efterforskningsleder Jens Møller.

En forbipasserende cyklist fandt torsoen i vandkanten på Amager. Ifølge politiet er arme, ben og hoved blevet skåret af liget bevidst. 

Kim Wall Foto: Polfoto

Peter Madsen, som havde Kim Wall med på ubåden Nautilus, er anholdt og sigtet for drab på den unge kvinde.

Mandag ophævede Københavns Byret dele af dørlukningen i sagen om den forliste ubåd på baggrund af en henvendelse fra anklagemyndigheden og sagens forsvarer.

I den forbindelse kom det frem, at Peter Madsen i retten havde forklaret, hvordan der var sket en ulykke ombord på ubåden, som havde medført Kim Walls død, og at han efterfølgende havde begravet hende til søs.