Politiet efterlyser ung mand i sager om snyd mod ældre borgere: Kender du denne mand?

25/05/2023 18:44

Nicolai Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter at have modtaget flere anmeldelser om snyd mod ældre borgere de seneste dage, har Fyns Politi nu udsendt en efterlysning.

Mest læste i dag

I de seneste dage har Fyns Politi modtaget flere anmeldelser om forskellige sager, der alle handler om at franarre ældre borgere deres penge. Det sker ved, at en eller flere personer udgiver sig for at være fra en bank.

Den 24. maj modtog Fyns Politi hele fire anmeldelser om snyd mod ældre borgere i Odense fra kl. 14 til 17. I alle sager har gerningsmændene ringet til ældre kvinder og har udgivet sig fra at være fra deres bank.

Under opkaldet oplyser den falske bankmand om, at der var overførsler i gang fra borgerens konto. For at hjælpe med at stoppe overførslen, sender medarbejderen derfor en anden medarbejder hjem til den ældre borger, for at hente betalingskortet, så det kan blive byttet.

Det medførte, at den anden påståede medarbejder fik udleveret betalingskortet. I nogle tilfælde fik han også kontanter med sig. I alle tilfælde er kortene blevet anvendt til at foretage kontanthævninger i automater på Fyn.

"Der er tale om en meget udspekuleret form for bedrageri, der går hårdt ud over vores ældre borgere. Det er lykkedes en eller flere gerningspersoner at tilegne sig til flere tusinde kroner," siger vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein i en pressemeddelelse.

"Politiet, Nets eller bankerne vil aldrig kontakte borgerne på denne måde og spørge om koder og afhente kort på bopælen. Selvom der ringes op fra et nummer, der ligner bankens rigtige nummer, skal man afbryde samtalen og evt. ringe tilbage til ens sædvanlige kontaktperson i banken."

Foto: Fyns Politi

Fyns Politi har offentliggjort to billeder af en af de potentielt flere gerningsmænd. Manden på billedet bliver beskrevet som værende mellem 16 og 22 år.

Han var ført sort eller mørkeblå Peak Performance-jakke, blå jeans og sorte sko, da billedet blev taget ved Danske Bank på Munkerisvej nær Hjallesevej i Odense M.

"Vi søger hjælp til at få identificeret den her person, der har misbrugt de franarrede kort, så vi kan få sat en stopper for det meget grove bedrageri," siger Michael Lichtenstein.

Har man oplysninger i sagen kan politiet kontaktes på 114.