Politiet er klar til massiv indsats: Holder øje med disse bilister

Foto: Poltii

Politier er klar til en særlig målrettet indsats mod bilister i denne uge.

Det hænder af og til, at det danske politiet foretager en national indsats, hvor de går ud på vejene i stor folk og fanger de bilister, der ikke opfører sig ordentligt.

I denne uge er politiet på plads igen, da de foretager en ny målrettet indsats mod visse bilister.

Læs også

49-årig blinkede 23-årig bilist ind til siden: Det kom han til at fortryde

Denne gang er det uopmærksomhed i trafikken, som politiet er på jagt efter, og derfor vil de stoppe de danskere, der ikke er opmærksomme på trafikken omkring dem.

Ifølge Rigspolitiet spiller uopmærksomhed i trafikken nemlig en stor rolle i de uheld, der sker i Danmark. Statistikken fortæller, at det er hver tredje ulykke, der skyldes uopmærksomhed i trafikken.

“Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane og rammer en modkørende frontalt. For at forebygge de her ulykker sætter vi ind med kontrol i den kommende uge,” siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i pressemeddelelsen.

For mange er ikke opmærksomme

I 2019 gennemførte Rigspolitiet en undersøgelse, hvor de noterede sig, hvad 20.000 bilister foretog sig, mens de kørte bil.

Hele ni procent af bilisterne i en personbil var distraherede af forskellige handler. Det var blandt andet, at de spiste og drak, talte i telefon eller indstillede deres GPS.

Indsatsen som politiet  foretager i denne uge, starter i dag den 17. februar, og den strækker sig til og med søndag.

Læs også

18-årig bilist trykkede på den forkerte pedal: Nu er hun blevet sigtet

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip