Politiet fandt 3 år gamle beskeder: Nu er 34-årig mand sigtet for alvorlig forbrydelse

Skrevet af Nicolai Busekist

13 uger siden

|

28/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet fandt en række beskeder, der er op til tre år gamle. De er endt med at fælde en 34-årig mand fra Aalborg.

Dagens topnyheder

Hvis man vil kommunikere med andre om sine forbrydelser, er det en god idé at gøre det på en måde, så politiet ikke har mulighed for at få indsigt i det.

Derfor er det meget sjældent, at sådanne diskussioner finder sted på skrift. I de få tilfælde, hvor det er gældende, sker det som regel på en krypteret beskedtjeneste.

Problemet for de kriminelle er, at politiet har bevist, at de har mulighed for at få adgang til disse beskeder alligevel. Derfor har det også vist sig at være meget svært for de kriminelle at kommunikere skriftligt med hinanden.

Det har en 34-årig mand fra Aalborg lært på den hårde måde, da han onsdag er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Ikke nok med det, så er han også blevet sigtet for at have leveret fire kilo kokain og mindst 421,5 kilo hash i Nordjylland.

Det oplyser anklager Kim Kristensen ifølge Nordjyske.

De store mængder narko blev leveret i starten af 2021, og politiet har fundet beskeder, der kan bruges som bevismateriale i denne forbindelse.

Konkret er der tale om samtaler, som er blevet ført på den krypterede tjeneste Sky ECC. Disse beskeder har politiet fået adgang til, hvilket efterfølgende har ledt dem på sporet af den 34-årige mand.

Ifølge Kim Kristensen har beskederne på den krypterede tjeneste, som blev sendt mellem januar og marts 2021, været nok til at sigtet manden.

Det er ikke første gang, at politiet har brugt samtaler fra Sky ECC til at anholde og senere sigte personer. Det har i flere tilfælde også ført til senere domfældelser for handel med narko.

Det var Europol, der i 2020 gav dansk politi adgang til de ellers hemmelige samtaler. Det var dog fransk politi, der var først til at knække koden og få adgang til samtaler på den krypterede tjeneste.

Ifølge Nordjysk ville den 34-årige mand ikke forholde sig til sigtelserne under grundlovsforhøret onsdag. Det blev desuden holdt for lukkede døre, hvorfor der ikke er blevet frigivet meget information om sagen.