Politiet har fået nok: Vil tage særligt våben i brug

Foto: Shutterstock.com

Politiet har fået nok, og de vil derfor benytte sig af et særligt våbent for at stoppe de bilister, de kører alt for hurtigt.

Der var færre biler på vejene, da coronakrisen var på sit højeste. Det betød desværre også, at flere mennesker trykkede lidt ekstra på speederen end de plejer, og Københavns Politi kunne derfor meddele, at vanvidsbilismen er steget i de første seks måneder af 2020.

Nu melder Fyns Politi sig også på banen, hvor de fortæller, at de har haft store problemer med vanvidsbilisme i løbet af den seneste tid, og det vil de gerne have stoppet.

Læs også

Ny udmelding fra Mette Frederiksen

I en pressemeddelelse fortæller Fyns Politi, at vanvidsbilisme er når der bliver kørt mere end 200 km/t på motorvejen eller 100 procent for hurtigt i byger og på landeveje.

Det er ekstremt livsfarligt, når man begynder at lege med de hastigheder, og derfor vil Fyns Politi gerne have det stoppet. 

Måden de vil gøre dette på, er ved at sætte særlige civile politibiler på vejene, som har mulighed for at køre rigtig stærkt.

I disse biler vil der være særligt måleudstyr installeret, så politiet har mulighed for at fange vanvidsbilisterne.

“Borgerne skal vide, at vi gør, hvad vi kan for at ramme de her kriminelle, så hårdt vi kan. Vi tager deres kørekort - gerne på stedet, så vi i praksis gør det så svært som muligt for dem at køre bil og dermed bringe andres liv i fare,” lyder det fra politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

Læs også

Politiet gør uhyggeligt fund på pigeværelse

 

Dagens Gossip