Politiet har fået nyt redskab i kampen mod coronavirus

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politiet har fået et nyt værktøj i kampen mod coronavirus, som skal være med til at mindske smittespredningen i Danmark.

Rigspolitiet har netop sendt en pressemeddelelse ud, hvor de fortæller, at de har fået et nyt ‘værktøj’ i kampen mod coronavirussen i Danmark.

Politiet kan nu forbyde ophold et sted, hvilket vil sige, at hvis politiet har på fornemmelsen, at flere personer samler sig visse steder, så kan de lave et decideret opholdsforbud mod stedet.

Læs også

Nye tal: Højeste antal smittede på en dag

“Politiet har nu mulighed for at forbyde ophold på offentlige steder, hvis personer er for tæt på hinanden, og et påbud om at forlade stedet ikke skønnes at have effekt. Det nye forbud vil indgå som en overvejelse i politiets daglige coronaindsats - også i påsken,” lyder det fra rigspolitichefen Thorkild Fogde, der uddyber:

“Et opholdsforbud er en ekstra mulighed for at stoppe smittefare et sted, hvor folk bliver ved at være for tæt på hinanden. Det vil typisk være efter de situationer, hvor vi flere gange har spredt forsamlingen med et påbud. Det er et nyt redskab i værktøjskassen, som vi vil bruge, hvis folk ikke forstår at følge reglerne", fortæller politichefen.

Skal gøre opmærksom på det

I pressemeddelelsen fortæller rigspolitiet også, at Folketinget har indført denne nye mulighed, da det desværre ikke er alle, der har forstået budskabet.

Politiet har haft flere udfordringer med, at de måtte vende tilbage til steder for at udstede påbud igen og igen. Opholdsforbudet giver politiet helt lov til at ‘lukke’ stedet ned, så ingen må opholde sig der.

Hvis politiet vælger at lave et opholdsforbud, så skal der skiltes med det på stedet ligesom det også skal offentliggøres på coronasmitte.dk.

Vælger man at opholde sig et sted, hvor der er opholdsforbud, så vil det medføre en bøde på 2.500 kroner. Bøden vokser dog ved gentagelsestilfælde.

Læs også

App kan fortælle, om du har været tæt på coronasmittet dansker

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip