Politiet jagter denne type bilister hele ugen

Foto: Shutterstock

I hele uge 43 har politiet fokus på uopmærksomme trafikanter. En landsdækkende kampagne skal samtidig opfordre bilister til at køre bil, når de kører bil.

Ved hver tredje dødulykke er der involveret en eller form for uopmærksomhed. Derfor sætter landets politikredse ind overfor bilister, der ikke kører vil, når de kører vil. Alle 12 politikredse vil fra mandag den 21. oktober til søndag den 27. oktober køre kontrol for at uddele bøder og klip i kørekort, hvis bilisterne ikke kører som nødvendigt. 

Politiets indsats skal understøtte Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Kør bil, når du kører bil" og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken. 

6 % af alle bilister laver noget andet end at køre bil

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter gennemførte en undersøgelse i hele landet i foråret 2017. Her observerede man, hvad 26.000 trafikanterne foretog sig bag rattet.

Ca. 6 % af alle bilister udførte en handling, der distraherede dem i forhold til at føre bil. Enten talte de i håndholdt mobiltelefon, indstillede deres GPS, spiste eller drak mens bilen kørte. 

Det var særligt de tunge køretøjer, især lastbiler, hvor føreren havde problemer. 15% af lastbilernchaufførerne handlede i modstrid med kampagnen om at køre bil, mens man kører bil. 

"Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt," udtaler politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter: "Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt, at alle, som bevæger sig rundt i trafikken, også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden."

Læs også

Chauffør vågnede op i lastbil: Indså med det samme, at noget var helt galt

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip