Politiet melder ud: De får ikke lov til at åbne

02/11/2023 17:15

Nicolai Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet har meldt ud, at de ikke får lov til at åbne, selvom det var planen.

Mest læste i dag

Politiet kan tage flere forskellige midler i brug, når det kommer til at bekæmpe bande- og rockerkriminalitet. Og netop dette har de valgt at gøre.

Som et led i den verserende konflikt i rocker-bandemiljøet, har de nemlig besluttet at lukke en række rockerklubhuse rundt omkring i landet.

De fleste af disse klubhuse blev lukket i slutningen af september, men rockerne får fortsat ikke lov til at benytte sig af dem. Det skyldes, at man hos politiet vurderer, at trusselsbilledet i rocker-bandemiljøet fortsat ikke har ændret sig.

I en pressemeddelelse skriver Fyns Politi, at de derfor har valgt at forlænge lukningen af to af deres klubhuse med beliggenheden i Odense og Nyborg. Det betyder, at opholdsforbuddet på disse steder nu vil være forlænget frem til den 16. november 2023, kl. 18.00.

Konkret er der tale om et klubhus tilhørende Hells Angels MC, som ligger på Langelandvej 24 i Nyborg Kommune. Det andet klubhuse tilhører også Hells Angels MC, men ligger på adressen Petersmindevej 20 i Odense Kommune.

Fælles for begge disse klubhuse er, at de oprindeligt blev lukket den 25. september kl. 17.00. Lukningen er blevet forlænget flere gange siden da, det er blevet vurderet, at trusselsbilledet ikke har ændret sig.

Nedlukningen af rockerklubhuse varer ikke blot ved i Fyns Politis kreds. Derimod er det gældende flere steder i landet, da de enkelte politikredse vurderer, at der er et behov for stadig at opretholde et opholdsforbud.

De første nedlukninger så dagens lys umiddelbart efter, at et klubhus tilhørende Hells Angels MC ved Svanevej i Nordvest blev angrebet.

Angrebet blev udført mod en form for bombe, og var derfor til fare for de øvrige beboere i området. Dette fik politiet til at indføre opholdsforbud i flere rockerklubhuse, og disse opretholdes stadig.