Politiet opfordrer: Bliv væk

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Politiet opfordrer til, at man bliver væk, da der igen i dag var mange mennesker.

De fortæller derfor, at man bør overveje at blive væk. 

Det er i hvert fald beskeden fra Østjyllands Politi, efter der, seneste to dage, har været mange stimlet sammen foran Marselisborg Slot, da de ønskede at overvære gardernes vagtskiftet.

Læs også

Parterede sin unge elskerinde: 64-årig mand skal i fængsel

Det kommer derfor med en opfordring til alle dem, der har planer om at tage på juleudflugt til Marselisborg Slot. 

"Opfordringen er at tænke over, om det er der, man skal tage hen som udflugtsmål, eller om det kan være et andet sted. Vi vil selvfølgelig også være tilstede derude de næste dage," siger vagtchef ved Østjyllands Politi Bo Christensen til Ekstra Bladet. 

Det kommer på baggrund af, at dronningen fejrer jul på netop Marselisborg Slot i Århus. Det forklarer også, hvorfor der er vagtskifte klokken 12.00. 

"Vi oplevede igen i dag at mange forsamlede sig derude. Vi har efter bedste evne forsøgt at holde folk samlet i mindre grupper, men det gode vejr taget i betragtning, er der rigtig mange, der søger derud, fortæller Bo Christensen, vagtchef ved Østjyllands Politi, til TV2 Østjylland.

Har ikke givet bøder

Poltiet har ikke hevet bødeblokken frem ifølge Bo Christensen. De har dog haft flere patruljner til stede ved Marselisborg Slot for at henstille til bedre afstand, og så man kunne sprede dem ud i mindre grupper. 

"Vi har forsøgt at sprede folk ud i mindre grupper, fordi der har været rigtig mange tilstede derude. Men opfattelsen er, at folk har hørt efter og fulgt vores opfordringer," siger Bo Christensen.

Han kan ikke svare på, hvor mange, der var mødt op foran Marselisborg Slot, men han kan dog give en indikation af antallet.

"Men der var mange," fortæller han

De vil derfor også være at finde ved Marselisborg Slot i morgen. 

"Folk er meget positive og velvillige, når vi henvender os til dem og beder dem om at holde afstand. Men nogle gange går det med afstand måske lidt i glemmebogen for nogle, siger Bo Christensen til B.T. 

Læs også

Blev anholdt nøgen i sit hjem: Nu får hun 15 millioner kroner

 

Dagens Gossip