Politiet skulle tjekke morgentrafikken: Men så opdagede de et helt andet problem

Foto: Polfoto/Jonas Olufson (arkivfoto)

Denne uge har landets politikredse færdselskontroller, hvor de særligt fokuserer på morgentrafikanterne. De har dog også lagt mærke til et helt andet problem på de danske veje.

Landets politikredse holder i denne uge et ekstra vågent øje med trafikanterne i morgentrafikken rundt omkring på de danske veje.

Politiet tjekker blandt andet, om bilisterne har sele på, om de mangler udstyr, og om de parkerer ulovligt, når de afleverer deres børn om morgenen.

Der er dog også et andet problem i trafikken, som har fanget politiets opmærksomhed i løbet af de seneste dage. Nordjyllands Politi har nemlig bemærket, at mange bilister glemmer at holde til højre.

Læs også

Hel familie fundet dræbt i deres hjem: ‘De var i dyb krise’

Det oplyser de i et opslag på Facebook:

- Det virker som om, at en del bilister har glemt den gode lærdom, og det er både irriterende og farligt. Derfor kommer vi her med en påmindelse: Du skal holde til højre, skriver Nordjyllands Politi.

Ifølge færdselsloven skal bilister holde sig så langt til højre som muligt, når de kører på en flersporet vej.

Læs også

26-årig nordjyde idømt fem års fængsel: Voldtog sin mor og ekskæreste

- Det gælder også, selvom trafikken kun er let, og det gælder også, selvom du bedst kan lide at ligge i midterbanen og hygge dig. Du skal holde til højre, lyder det fra politiet.

Hvis du er i gang med en overhaling, eller er ved at lukke nogen ind ved en tilkørsel, er det tilladt at trække en bane til venstre, for derefter at trække tilbage igen.

Til sidst kommer Nordjyllands Politi med en opfordring til de danske bilister:

- Hvis du stadig er lidt i tvivl, har Vejdirektoratet heldigvis flere informationsvideoer om, hvordan man bedst begår sig i trafikken.

Du kan se Vejdirektoratets informationsvideoer lige her.

Herunder kan du læse hele Nordjyllands Politis opslag om bilister, som glemmer at holde til højre.

Hel familie fundet dræbt i deres hjem

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip