Polske tricktyve flytter til Danmark, men de er ikke ude på at snyde danskerne

Foto: Shutterstock

Københavns Politi har udsendt en advarsel til alle af en bestemt nationalitet. Polske tricktyve forsøger nemlig at snyde ved at udgive sig som politibetjente.

Når Danmark bliver invaderet af tricktyve fra Polen, så skulle man tro, at man man som dansker skulle holde på ur og pung, men det er faktisk i følge Københavnsk Politi ikke tilfældet. 

En række borgere med polsk baggrund er nemlig den seneste tid blevet franarret værdier af udspekulerede tricktyve, der ringer og udgiver sig for at være fra politiet. Tricktyvene går særligt efter ældre polske medborgere, men har også forsøgt sig hos yngre. 

Når der bliver ringet, fortæller en kvinde på polsk, at hun er fra politiet, og at borgerne skal samle værdigenstande i en pose og sætte dem uden for døren, fordi de derved vil hjælpe politiet med at opklare en sag. 

”Politiet vil aldrig på denne måde ringe til borgere og bede dem om samle værdigenstande og sætte dem uden for deres dør. Vi vil på det kraftigste advare mod disse tricktyve og opfordrer alle til at ringe 1-1-4, hvis de modtager sådan et opkald,” siger leder af tyverisektionen i Københavns Politi, Anne Kathrine Kristensen. 

Københavns Politi har – for at advare mod tyvene – blandt andet forfattet en advarsel på polsk, som er distribueret i de polske miljøer herhjemme. Men der er brug for yderligere hjælp fra borgerne: ”Vi vil gerne bede alle med polsk baggrund om at tage fat på særligt deres ældre bekendte eller familiemedlemmer og fortælle dem, at disse tricktyve er på spil, og at politiet aldrig ville ringe på denne måde,” siger Anne Katrine Kristensen. 

 

Dagens Gossip