Privatfly styrtet ned i Østersøen

Foto: Shutterstock

Et privatfly er på mystisk vis styrtet ned i Østersøen.

Søndag aften er et privatfly, som skulle lande i den tyske by Köln styrtet ned i Østersøen ud for den lettiske havneby Ventspils. Det skriver flere medier herunder TV 2.

Ombord var der fire personer. Luftfartsmyndighederne mistede kontakten til flyet tidligere på aftenen, nærmere bestemt i Frankrig. Flyet fortsatte både forbi Köln og svensk luftrum inden det til sidst altså endte i Østersøen nær Letland.

Læs også

Dyster advarsel om kræft: "Færre vil overleve"

Jagerfly fra både Danmark og Tyskland var tidligere i luften for at undersøge situationen. De berettede, at de ikke kunne se nogen i cockpittet.

Omkring klokken 19.30 befandt flyet sig i cirka 10.000 meters højde. Herefter begyndte det dog hurtigt at tabe højde og gå mod havet.

Data fra flyovervågningssiden Flightradar viser, at flyet fløj i en lige linje fra området omkring Köln, indtil det var uden for Ventspils. Her begyndte det at flyve i cirkler, inden det altså til sidst styrtede ned i vandet.

Et Eurofighter-fly fra en base i Rostock gik på vingerne, men kunne ikke stille noget op. Derefter blev et dansk F16-fly sendt op for at eskortere flyet.

- F-16-fly fra @forsvaretdk har fulgt tysk privatfly, der skulle være landet i Köln, men fortsatte nordpå. Det lykkedes ikke for det danske beredskab at få kontakt med flyet, inden det fløj ind i svensk luftrum. Sagen er afsluttet fra dansk side, skriver Forsvaret på Twitter.

 

Læs også

29-årig kvinde raser mod bror, da hun opdager, hvem han har inviteret til sit bryllup

 

 

Dagens Gossip