Rigtig mange er allerede hoppet i fælden: Derfor må du endelig ikke svare på denne sms

Hvis du modtager sms'en så slet den.

Farlige sms’er florerer i øjeblikket i mange danskeres sms-indbakker.

Den danske biograf-portal Kino.dk har netop udsendt en advarsel, da de farlige sms’er forsøger at narre penge ud af folk.

Rigtig mange danskere er desværre allerede hoppet i fælden.

- Jeg hoppede på den! Det gør jeg ellers aldrig.....og det værste er, at jeg ikke kan se aktivitet med de 15 kr på mit kort?, skriver en uheldig kvinde på Kino.dks hjemmeside.

Læs også

Tidlig udløsning? Ny løsning er kommet til Danmark

Det er blot to måneder siden, at Kino.dk sidst udsendte en advarsel om falske sms’er, men nu sker det altså igen.

- Jeg har altid været så forsigtig med virus beskeder. Men lige den her hoppede jeg på desværre. Er der andre som mig, der har godkendt den SMS eller er der gode råd til hvad jeg gør nu. På forhånd tak, lyder det fra en mand, der ligeså er blevet narret.

I løbet af den seneste uge har mange danskere skrevet på biograf-portalens hjemmeside, at de nu igen er begyndt at modtage sms’erne.

Ifølge BT lyder sms’erne således:

- Tilykke - Du er blandt de tre vindere af et biografgavekort med 2 billetter samt snolder! Hent dit gavekort her: (link).

Trykker du på linket, bliver du dirigeret videre til en side med navnet fintochblandat.com eller twotimes.nextwinnertoday.com.

Her vil du få at vide, at du har vundet en biograftur for to med slik for kun 14 kroner.

Først skal du dog svare på et kort spørgeskema. I samme anledning bedes du indtaste adresse og dankort-oplysninger og dermed altså betale de 14 kroner, men det er netop her, du skal passe på.

Læs også

11-årige Niclas er forsvundet - har du set ham?

- Vi får mange opringninger og beskeder på Facebook for tiden omkring det, da det ligner, at det er os, der står bag. Det er det ikke. Vi har politianmeldt personerne bag, og så kan vi ikke gøre meget andet. 99 procent ved, at det ikke er fra os, men det er selvfølgelig frustrerende, at der er nogle, der tænker, at det er os, der sender irriterende sms'er ud, siger Content Developer hos Kino.dk, Daniel Hartvig Nielsen, til BT.

Hvis du modtager en sms eller mail, hvori du bedes sende dine kreditkortoplysninger videre, det kunne for eksempel være som led i en konkurrence, så skal du absolut ikke gøre det.

De store firmaer vil aldrig spørge om dine oplysninger gennem en mail eller sms. Det oplyser IT-sikkerhedsekspert Peter Kruse.

Er du alligevel kommet til at videregive dine oplysninger, så kontakt hurtigst muligt din bank.

Læs også: Helena kan ikke finde sin elskede kanin - så opdager hun væmmeligt spor i sagen

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip