Satte sodavand på køl: Det kom han til at fortryde

Foto: Shutterstock.com

Onsdag gik det helt galt, da en mand havde fyldt køleskabet op med drikkevarer.

Klokken 17.56 onsdag gik der ild i et gammelt køleskab, som stod i et skur.

Læs også

Mette Frederiksen breaker dårligt corona-nyt

Ejeren af køleskabet havde fyldt det op med drikkevarer til en forestående begivenhed, og da det blev tændt, begyndte det at ryge fra kompressoren. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Ulykken fandt sted på en adresse i Kirke-Hyllinge på Sjælland. 

Ilden fik fat

Røgen fra kompressoren udviklede sig til store flammer, som det ikke lykkedes husejerne at slukke med vand, og derfor kontaktede han politiet. Før politi og brandvæsnet ankom til adressen, havde ilden fået godt fat i det skur, hvor køleskabet var placeret i. 

Det lykkedes brandvæsnet at slukke branden, men der skete omfattende skade på skuret som næsten nedbrændte totalt. Der skete desuden skade på udhænget på huset, som branden nåede at brede sig til.

Derudover måtte brandvæsnet fjerne tegl fra hustaget for at kunne slukke ilden i huset. Ingen personer kom til skade ved branden, og politiet skrev en brandundersøgelsesrapport, som skal belyse omstændighederne omkring brandens opståen, oplyser politiet.

Det er ikke et ukendt fænomen

Det er ikke første gang, at der går ild i ældre el-artikler. Derfor har Trygfonden også delt en række gode råd, som man bør skrive sig bag øret. 

  • Hvis du ikke er i nærheden, så skal du slukke for komfur og kogeplader, også selvom du er ved at lave mad. 

  • Hvis der opstår brand i en gryde med olie eller fedt, så er løsningen ikke vand. Brug i stedet et låg, et brandtæppe eller andet slukningsudstyr, der ikke indeholder vand.

  • Undgå så vidt muligt at lade vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine køre, når du sover eller ikke er hjemme. Maskinerne udvikler stærk varme, som kan medføre kortslutning og brand.

  • Anskaf gerne køkkenmaskiner, fx kaffemaskine, med automatisk slukkefunktion eller monter et automatisk tænd-sluk-ur i stikkontakten.

    Læs også

    Hundredvis af bøder til danskere: De laver samme fejl

     

 

Dagens Gossip