Sexovergreb under bleskift: Pædagog filmede voldtægter af børn i vuggestuealderen

Ane Sørensen

390 uger siden

|

16/01/2017
112
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Robert var en værdsat pædagog i en børnehave i et svensk lokalsamfund. Men han gemte på en dyster hemmelighed.

Dagens topnyheder

De tre svenske medier VG, Aftonbladet og Svenska Dagbladet har i samarbejde identificeret 72 mænd, som har downloadet videomateriale, der viser overgreb mod børn.

Det skriver VG.

En af mændene er Robert. Han var en værdsat pædagog i en svensk børnehave. Han var også pædofil og få dage før, han blev pågrebet af politiet, havde han hentet filer fra internettet, der viste grove overgreb mod små børn. 

Robert skulle have fortalt, hvordan han hentede billeder og videoer af overgreb mod børn i flere år. Først senere begik han selv overgrebene.

Ifølge Roberts dom, skulle han selv have forklaret, hvordan han havde fotograferet nøgne børn med sin mobiltelefon, mens de fik skiftet deres bleer. I alt skulle Robert have taget billeder af tyve småbørn, som alle var mellem et og tre år gamle. Flere af børnene blev desuden udsat for voldtægt.

Robert, som nu sidder i et højrisikofængsel, udviste stor samarbejdsvillighed under sin retssag og indrømmede lovbrud, som politiet ikke kendte til. Han fortalte om sine computere og om eksterne harddiske med billeder og film af sine egne overgreb. På computeren fandt politiet flere af de film, hvor Robert selv voldtog børn.

Inspirationen fik Robert angiveligt fra internettet og grænsen mellem hans fantasier foran computerskærmen og den virkelige verden blev efterhånden visket ud, forklarede han under retssagen. Robert hævder, at han var meget lettet over indrømmelsen og så frem til at modtage hjælp i fængslet. 

- Det er ubeskriveligt sørgeligt, at der skulle forfærdelige forbrydelser og fængselsstraf til, før jeg turde at bede om hjælp, siger Robert. 

Da det gik op for Robert, at der var flere måneders ventetid, før han kunne tale med en psykolog, forsøgte han at tage sit eget liv. Derefter blev han sendt en tur forbi psykiatrisk afdeling, før han vendte tilbage til fængslet igen.

Her har han efterfølgende fået psykologhjælp. Men Robert har efter sigende kun haft mulighed for at tale om sine selvmordstanker - ikke om de forbrydelser, som han har begået.

Robert angrer sine handlinger og de liv, som han har påvirket med sine overgreb.

Robert er ikke mandens rigtige navn. Der er også detaljer i VG’s artikel, som er blevet ændret, så han ikke kan identificeres.