Skat advarer: Svindlere udgiver sig for at være os

Svindlere bruger Skats navn i jagten på penge og personoplysninger. Foto: Shutterstock

Skat advarer mod falske mails, der er i omløb.

Torsdag kommer Skat med en advarsel på Twitter.

Grunden er, at svindlere har udsendt emails, hvor de lader som, at de kommer fra Skat.

I deres opslag på det sociale medie har skattevæsnet vedhæftet et eksempel på en falsk mail, hvor svindlerne forsøger at lokke danskerne med, at de har fået penge tilbage i skat. Det kræver bare, at de lige klikker sig ind på et link. Det skal man dog aldrig gøre, da det netop er det, som er svindlernes mål. De ønsker ens bankkonti for penge eller ens computer for personoplysninger, der kan udnyttes til flere ulovligheder. 

Du kan se tweetet fra Skat her: 

Tre fejl afslører svindlerne

Skat fremhæver derudover tre forskellige kendetegn, man skal være opmærksom på, så man ikke falder for svindlernes lidt for smarte tricks. 

Først og fremmest så bruger de ikke længere det gamle logo. Skatteforvaltningen er blevet delt op i syv forskellige styrelser, der alle har hvert deres logo. Derfor bør dette logo få dine advarselslamper til at blinke. 

Derudover påpeger Skat også, at sproget er sjusket.

Altså. Det er nok på dansk, men ikke helt korrekt. Ordstilling og ordvalg er underligt, og der er stavefejl i teksten. Det kan bl.a. skyldes, at mailen er oversat med en gratis tjeneste som fx Google Translate eller andre oversættelsesprogrammer, der nok er brugbare, men sjældent helt præcise i deres oversættelser. 

Sidst men ikke mindst skal man være opmærksom på opsætningen, der often ikke helt ligner, det man kender fra mails, der kommer fra en officiel dansk styrelse. Vær opmærksom på, om der er adresser på kontoret, afsender på brevet og andre kendtegn, som du normalt ser på officielle skrivelser. 

Skat beder aldrig om disse ting

Skat har en hjemmeside, der videregiver gode råd og oplysninger om falske mails og sms'er. Her slår de fast, at Skat vil aldrig bede om personoplysninger, bankkonto- eller betalingskortoplysninger, at at man oplyser om et beløb. Derudover fraråder de, at man trykker på links.

Hvis du vil læse mere, finder du hjemmesiden her.

 

Dagens Gossip