Skoleelev alvorligt forbrændt: Gik ild i ham under eksamen

En 9.-klasses elev er blevet indlagt på Rigshospitalet, efter der gik ild i ham under et fysikforsøg ved en eksamen.

En dreng fra 9. klasse på Humlehøj-Skolen i Sønderborg er mandag blevet alvorligt forbrændt under sin afgangseksamen i naturfag. Det skriver JydskeVestkysten.

Ulykken skete i forbindelse med et fysikforsøg, der pludselig antændte drengens tøj.

- Ved eksamen mandag er der desværre sket et utilsigtet uheld. Der opstod en fejl ved et forsøg, der udløste en brand, der tændte ild i en elevs tøj, forklarer skoleleder Frands Christensen til JydskeVestkysten.

Læs også

19-årig narkopåvirket mand bragede ind i træ: Da politiet kom, fandt de grinagtig overraskelse i bagagerummet

Efter ulykken blev der med det samme ydet førstehjælp af lærere og andet personale, mens der blev ringet 112. Efter ankomsten af ambulance og akutlæge overtog de situationen, men brændskaderne var så alvorlige, at drengen måtte flyves med helikopter til behandling på Rigshospitalet. Her blev han indlagt på hospitalets brandsårsafdeling, hvor han stadig befinder sig

Paramediciner og lægen har dog oplyst til skolen, at eleven er udenfor livsfare

- Han er i gode haænder og får formentlig ikke varige mén, forklarer skoleleder Frands Christensen til JydskeVestkysten.

Læs også

73-årig mand blottede sig på banegård: Da politiet fangede ham, kom han med klam undskyldning

Der var tale om en gruppeeksamen, hvor to hold af to elever var i lokalet plus eksaminator og censor, da ulykken skete. Efterfølgende blev både elever og personale tilbudt krisehjælp.

- Det er selvfølgelig en meget ubehagelig oplevelse for de lærere og elever, der har været tættest på uheldet, siger Frands Christensen til avisen.

Siden episoden har arbejdstilsynet har været på Humlehøj-Skolen for at undersøge årsagen til ulykken, men er endnu ikke kommet med en konklusion.

 

Dagens Gossip