Spritbilist kørte ung kvinde ihjel: Nu har han fået en 'unik' straf

Nils Würtzenfeld

385 uger siden

|

24/02/2017
112
Arkivfoto: Shutterstock
Arkivfoto: Shutterstock
En amerikansk mand er netop blevet dømt for spritkørsel, der kostede en kvinde livet.

Dagens topnyheder

10. februar 2015 satte amerikanske Travis Elwell sig beruset bag rattet i sin BMW i byen Dallas og begav sig ud på en køretur, der skulle vise sig at få tragiske konsekvenser. Det skriver Nypost.com.

For samtidig var 34-årige Emily Javadi ved at fylde ting i bagagerummet på sin Lexus, da 23-årige Travis Elwell kom kørende med høj fart, mistede herredømmet over bilen og bragede ind i Emily Javadi, der blev slynget ind i en metalpæl.

Den 34-årige kvinde døde en time senere af sine kvæstelser.

Travis Elwell blev efterfølgende anholdt og sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab, og i sidste uge faldt der endelig dom i sagen. 

Den 23-årige mand blev ved retten i Dallas dømt til 120 dages fængsel for det uagtsomme manddrab på Emily Javadi, men udover anklagerens krav havde familien til den afdøde kvinde også selv et særpræget ønske om en straf, som dommeren ligeledes tog med i sin domsafsigelse.

Foto: Dallas Police Dept.; Facebook

Travis Elwell er nemlig, som en del af en aftale med Javadi-familien, ligeledes blevet dømt til at sidde en uge i fængsel hvert år på årsdagen for Emily Javadis død – de næste ni år i træk.

- Denne beslutning var det eneste, der var vigtig for os. At der bliver stillet regnskab for hans uforsvarlige handling, lyder det fra offerets far, Michael Javadi.

Familien fortæller samtidig, at de ikke har været interesseret i at se Travis Elwell ryge i fængsel resten af hans liv. De ville hellere, at dommen blev personligt, så Elwells handling blev sat ekstra meget i perspektiv én gang om året de næste ni år.

- Vi har ikke tænkt os, at se negativt på dette, for hun (Emily Javadis, red.) var ikke noget negativt menneske, fortæller Javadis mor.

Nicole Knox, der er advokat og har fulgt sagen, har efterfølgende kaldt dommen for ’unik’.

- At have en årlig mindedag – og formålet med en årlig mindedag, når du sidder fængslet – er en virkelig kreativ måde at øge muligheden for, at straffen får en afskrækkende virkning, mener hun.

Ydermere er Travis Elwell også blevet pålagt at holde sig fra alkohol, ligesom han skal deltage i møder hos Anonyme Alkoholikere.